Palo Alto Networks introduceert Prisma SASE 3.0

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks lanceert Prisma SASE 3.0. Dat platform brengt zero trust-beveiliging nu naar onbeheerde apparaten en gebruikt AI om data beter te beveiligen.

Palo Alto Networks kondigt een grote update aan voor zijn Prisma SASE-platform. De nieuwe versie, Prisma SASE 3.0, biedt uitgebreidere beveiligingscapaciteiten voor zowel beheerde als onbeheerde apparaten. Palo Alto wijst verder trots op de geïntegreerde enterprise browser. Het platform benut kunstmatige intelligentie voor dataveiligheid en versnelt de prestaties van applicaties, wat volgens het bedrijf kan leiden tot een vijf keer snellere verwerking.

Uitbreiding van Zero Trust en AI-beveiliging

Prisma SASE 3.0 introduceert een aantal nieuwe functies om de beveiliging van bedrijfsgegevens te verbeteren. De Prisma Access Browser biedt Zero Trust-beveiliging voor onbeheerde apparaten, waardoor gebruikers veilig kunnen werken op persoonlijke laptops en mobiele apparaten. De lancering van de browser komt er niet toevallig na de overname van het Israëlische Talon Cyber Security eind vorig jaar.

Een andere belangrijke vernieuwing is de AI-gestuurde databeveiliging. Deze functie verbetert de nauwkeurigheid van dataclassificatie door machine learning-modellen te combineren met taalbegrip. Zo kunnen organisaties volgens Palo Alto efficiënter hun gevoelige informatie beveiligen.

Versnelling van applicatieprestaties

Het vernieuwde platform bevat ook een App Acceleration-functie die de prestaties van applicaties kan verbeteren, met snelheden tot vijf keer sneller dan normaal. Dat moet je natuurlijk in een SASE-context zien, waarbij de versnelling betrekking heeft op de connectie tussen eindgebruiker en applicatie via het netwerk. De acceleratie werkt volgens Palo Alto voor bedrijven die gebruikmaken van cloudservices en enterprise applicaties van aanbieders als Amazon Web Services, Slack, ServiceNow, Google, Zoom, en SAP.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home