LastPass splitst zich af van moederbedrijf GoTo 

lastpass

LastPass start met een nieuw hoofdstuk en trekt zich los van moederbedrijf GoTo. Het bedrijf zal vanaf nu opereren onder een aandeelhoudersholding en behoudt haar CEO Karim Toubba.

De LastPass-hack van augustus 2022 zinderde nog lange tijd na, waarbij cybercriminelen aan de haal gingen met versleutelde wachtwoordmappen. Een jaar later bleken diezelfde hackers toegang te krijgen tot de laptop van een LastPass-medewerker. Nu laat het bedrijf weten dat het zich zal afscheiden van het moederbedrijf GoTo. Dit lijkt op een poging om het vertrouwen van klanten terug te winnen.  

LastPass-hack

De LastPass-hack van augustus 2022 leek in eerste instantie niet zo erg. Het bedrijf liet toen weten dat hackers toegang kregen tot “bepaalde elementen” van klantinformatie, maar dat de wachtwoorden niet in gevaar waren. Daar kwam het bedrijf nadien snel op terug. Er bleken namelijk versleutelde wachtwoordmappen gestolen te zijn met gevoelige informatie waaronder wachtwoorden, gebruikersnamen en bijhorende URL’s. 

lees ook

Hackers kregen toegang tot ontsleutelde kluis via thuiscomputer van LastPass-medewerker

In januari voerde het bedrijf nieuwe regels in voor nieuwe en bestaande klanten waarbij het hoofdwachtwoord minstens 12 tekens moest bevatten.  

Nieuw hoofdstuk

LastPass kondigde recent de voltooiing aan van de geplande afsplitsing van moederbedrijf GoT. Het bedrijf zal vanaf nu opereren onder een aandeelhoudersholding LMI Parent en behoudt haar CEO Karim Toubba. Dit weerspiegelt een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf, dat na de spraakmakende LastPass-hack het vertrouwen van gebruikers terug probeert te winnen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home