HP Zbook 17 krijgt Nvidia Quadro 5000 RTX aan boord

HP Zbooks and HP VR Backpack

HP heeft op Computex zowel de Zbook 17 als Zbook 15 vernieuwd. Daarnaast krijgen de Z1 Tower, Z2 Mini, Z2 ZFF en Z2 Tower een upgrade en is de VR Backpack voortaan configureerbaar met de HP Reverb VR-headset.

HP lanceert upgrades voor de Zbook 15 en Zbook 17 op Computex. De HP Zbook 15 G6 krijgt een lichte refresh met de nieuwste Intel-chips en Nvidia Quadro 3000 RTX. Hiermee krijgt de laptop 6 GB GDDR6 en 2.304 CUDA-cores, 288 Tensor-cores en 36 RT-cores.

De HP Zbook 17 G6 krijgt de nieuwste mobiele Nvidia Quadro 5000 RTX optioneel aan boord. Die huisvest 16 GB GDDR6 geheugen, 3.072 CUDA-cores, 384 Tensor-cores en 48 RT-cores. Verder presenteert HP ook 9de generatie Intel Core i9-chips en een 100% DCI-P3-scherm. Volgens HP is het de eerste keer dat een 17 inch workstation zo’n scherm aan boord heeft. Beide Zbook-modellen hebben Wifi 6 aan boord.

Z1- en Z2-line-up

Samen met de nieuwe Zbook-modellen vernieuwd HP de Z1 Tower en de Z2-line-up over de hele lijn. De HP Z2 Tower G5 ondersteunt voortaan tot Nvidia Quadro P6000 en krijgt een voeding van 650 watt aan boord. Je kan de workstation configureren met een 9de generatie Intel 8-corechip. Volgens HP is het nieuwe model tot 41 procent sneller dan vorig jaar, voornamelijk dankzij de krachtigere Nvidia grafische kaart. Verder krijgen de Z2 Mini en Z2 SFF een upgrade met nieuwe Intel Core- of Xeon-chips.

 

 

Tot slot wordt ook de HP VR Backpack vernieuwd. Die laatste krijgt een Nvidia GeForce RTX 2080 aan boord met een 8ste generatie Intel Core i7. Vergeleken met de vorige VR Backpack krijgt het nieuwe model een boost van 30 procent (25% aan de GPU-kant).

 

In het verleden moest HP telkens beroep doen op de HTC Vive (Pro) om bundels aan te bieden met de VR Backpack. Vanaf vandaag is dat niet meer nodig met de HP Reverb. Dankzij de 6DOF (6 degrees of freedom) kan je vrij in de ruimte rondlopen en handbewegingen registeren zonder nood aan externe sensoren zoals bij de HTC Vive (Pro). In de Reverb zitten twee camera’s verwerkt die de twee controllers registreert en de omgeving waarin je beweegt.

We hebben nog geen lokale prijzen of beschikbaarheid van bovenstaande toestellen ontvangen. Van zodra we die hebben, updaten we dit artikel.

Gerelateerd: HP kondigt nieuwe Elite-toestellen en modulaire monitor aan

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home