HP toont ontwikkelingen binnen de 3D-printmarkt

Tijdens de HP Innovation Summit in Barcelona toonde HP wat de ontwikkelingen zijn op de 3D- printmarkt. HP kondigde er de installaties van de HP Jet Fusion 3D-printoplossingen aan en liet weten dat het als doel heeft om iedereen te laten profiteren van de voordelen van 3D-printen.

HP liet ook meer weten over de samenwerking met een aantal 3D-printproviders en belichtte daar hun toepassingen. Zo installeert de Belgische 3D-printprovider ZiggZagg zes HP Jet Fusion 4210 3D-printsystemen. Hiermee wil het voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige 3D-geprinte onderdelen. Deze maken ze onder andere voor de medische markt en voor toepassingen voor consumenten, de industrie en in automotive.

Materialise toonde de kracht van HP’s end-to-end 3D-oplossingen en Protolabs heeft zeven HP-systemen geupgradet naar het Jet Fusion 4210 3D-printingplatform in de Verenigde Staten en Duitsland. De IAM 3D Hub in Spanje werkt met acht HP Jet Fusion 4200 3D-printers en verbetert daarmee onder andere hun product engineering flow.

Verder werd tijdens de HP Innovation Summit door HP-klanten ZiggZagg, Ficep S3 en Sculpteo in panels over 3D-printen gesproken. Daarbij werd ingegaan op belangrijke lessen op dit vlak en de trends die we kunnen verwachten.

“We willen opnieuw uitvinden hoe de wereld interageert met technologie – hoe het ontwerpt, creëert en produceert, om de volgende industriële revolutie te versnellen,” zegt Shane Wall, CTO bij HP Inc. “Op deze spannende Innovation Summit tonen we HP’s leiderschap in 3D-printen en immersive computing aan, en hoe dit onze toekomstige groei en innovatie stimuleert.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home