Xerox neemt bedrijven over, maar niet HP Inc.

xerox

Xerox slokt twee organisaties op die een focus hebben op managed print services. HP Inc. blijft voorlopig nog een onhaalbare kaart.

Xerox wil heel graag HP Inc. overnemen, maar dat plan loopt niet van een leien dakje. Hoewel Xerox niet opgeeft, blijft het bedrijf evenmin bij de pakken zitten. De printerspecialist breidt zijn portfolio immers uit met twee organisaties gefocust op managed print services. Het gaat om Itec Connect en Altodigital.

Focus op kmo

Met de overname wil Xerox net als zowat alle andere printerboeren dezer dagen zijn focus op de kmo-markt versterken. Via de bedrijven verbreedt Xerox zijn portfolio. Het is de bedoeling om zo naar de Europese markt te stappen met een aanbod dat kleine en middelgrote bedrijven ondersteunt in hun transformatie naar een slimmere werkomgeving. Net als bijvoorbeeld Konica Minolta wil Xerox zo printing als basis gebruiken om een hele digitale workflow te kunnen aanbieden.

Itec Connect en Altodigital zijn allebei Britse bedrijven. Itec Connect is de kleinste van de twee met een jaaromzet van 39,7 miljoen pond in het fiscaal jaar tot februari 2018, Altodigital tegekende in FY18 een omzet van 71,2 miljoen pond op. De twee overnames werden voorafgegaan door de acquisitie van de Arena Group eerder dit jaar. Ook die zet kaderde in het plan van de verbreding van de kmo-dienstverlening.

HP Inc.

Het overnamepad staat haaks op de plannen om HP Inc. over te nemen. Xerox wil dat veel grotere bedrijf heel graag inlijven maar pogingen daartoe worden voortdurend afgeschoten. Eén van de redenen is het feit dat Xerox het gros van het overnamebedrag moet lenen, en een gecombineerd bedrijf zo met een flinke schuldenberg van start moet. Xerox vindt dat HP Inc. en het eigen bedrijf erg complementair zijn, maar werkt terwijl wel aan een concurrerend aanbod met extra overnames die de cashreserves afzwakken en bovendien minder relevant lijken in een scenario waarin HP Inc. effectief wordt overgenomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home