Niet vergeten: Google Cloud Print stopt op 1 januari 2021

Print deze pagina nog een laatste keer

Google Cloud Print

Op 1 januari 2021 houdt Google Cloud Print op met bestaan. Eind 2019 meldde de zoekgigant het slechte nieuws aan alle gebruikers. Ondanks het groeiend aanbod aan slimme printers de afgelopen jaren, is Cloud Print vaak de enige optie voor oude printers om slim te maken.  

Op 31 december 2020 kan je de laatste pagina printen via Google Cloud Print. Het nieuws is sinds eind 2019 bekend om gebruikers genoeg tijd te geven een alternatief te vinden. De beheersfuncties zitten ondertussen verwerkt in Chrome en Chrome OS, om het gemis ietwat draaglijker te maken. Op zijn ondersteuningspagina voor enterprise-klanten wijst Google zelf op de integratie van de belangrijkste functies met Chrome en Chrome OS.

De laatste jaren verloor Cloud Print aan belang. Veel fabrikanten ontwikkelden hun eigen alternatief, zodat het vandaag ook zonder Cloud Print heel eenvoudig is om bestanden af te drukken vanop een mobiel toestel.

Alternatieven bij de grote merken

In een zakelijke en educatieve context is Google Cloud Print vaak een interessante optie omdat het een eenvoudige manier biedt om printers centraal aanspreekbaar te maken via verschillende toestellen. De flexibiliteit van het systeem past bovendien mooi bij een BYOD-mindset. Tot slot maakte de dienst het eenvoudig om van overal ter wereld bestanden af te drukken.

lees ook

Brother: ‘Covid-19 zorgde voor enorm tekort aan inkt in 2020’

Vertrouw je op Google Cloud Print, persoonlijk of in je zaak, dan heb je nog twee dagen de tijd om na te gaan of de fabrikant van je printer zelf een handig alternatief biedt. Bij de grote merken is dat gelukkig meestal wel het geval.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home