In Google Chrome kan je nu links delen met gemarkeerde tekst

Google Chrome 90

De nieuwe functie is nog niet voor iedereen zichtbaar in Google Chrome 90, maar wordt op dit ogenblik breed uitgerold.

Wie bovenstaande titel leest en denkt dat hij of zij dat al een tijdje kan, moeten we gelijk geven. Google introduceerde vorig jaar een Chrome-extensie waarmee je tekst kan selecteren op een webpagina die je daarna kan delen. De ontvanger opent de webpagina  met de gedeelde url en wordt daarmee direct naar het gemarkeerde gedeelte gebracht.

Na een jaar testen is Google klaar om het standaard in Chrome te stoppen zonder dat je nog langer een extensie nodig hebt. In een blogpost duidt de zoekgigant dat de functie wereldwijd wordt uitgerold op dit ogenblik naar iedereen die Google Chrome 90 draait, de nieuwste versie van de internetbrower.

Aan de slag

Wie vandaag Chrome 90 draait en het wil proberen, moet enkel een stukje tekst selecteren op een webpagina en daarop rechterklikken. Kies daar Kopieer link naar markering en plak de URL overal naar wens om de geadresseerde direct naar de webpagina met de gemarkeerde tekst te brengen. De functie werkt vandaag al op de desktopversie van Chrome en op Android. iOS-gebruikers moeten nog even wachten tot de functie ook bij hen beschikbaar is.

Vorige week rolde Google de nieuwste versie van zijn internetbrowser uit, Chrome 90. Hiermee worden websites voortaan altijd als HTTPS geladen in plaats van het minder veilige HTTP. Indien de website niet laadt omdat er geen HTTPS-versie beschikbaar is, wordt net voor de time-out de HTTP-versie ingeladen. Door deze trage manier van laden wil Google opnieuw onveilige websites extra uitlichten en verantwoordelijke partijen sensibiliseren.

In België is er nog heel wat werk op vlak van veilige HTTPS-verbindingen. Begin februari bleek dat vier op de tien Belgische websites nog een onveilig HTTP-adres gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home