FBI waarschuwt bedrijven voor gevaar Windows 7

Windows 7

Hackers zien Windows 7-systemen als een eenvoudig doelwit. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse FBI, die bedrijven dan ook aanmaant om het niet langer ondersteunde OS achter zich te laten.

De Amerikaanse federale politiedienst FBI moeit zich in de Windows 7-discussie. De FBI stuurde een zogenaamde ‘private industry notification’ uit aan het begin van de week om Amerikaanse bedrijven te waarschuwen voor de gevaren verbonden aan een verder gebruik van Windows 7. In januari stopte Microsoft met de ondersteuning van dat verouderde besturingssysteem maar heel wat organisaties blijven het OS desalniettemin gebruiken.

De waarschuwing van de FBI komt er na aanvallen van criminelen. De politiedienst stelt vast dat hackers Windows 7 steeds meer als een eenvoudig doelwit zien. Aangezien Microsoft geen beveiligingsupdates meer lanceert voor het besturingssysteem, willen aanvallers profiteren. Die trend zal niet meteen ophouden.

Oude kwetsbaarheden

De FBI geeft aan dat cybercriminelen zelfs nog oudere gekende kwetsbaarheden zoals EternalBlue en BlueKeep inzetten om systemen te kraken. Dat is extra pijnlijk aangezien het illustreert dat organisaties hun Windows 7-installatie zelfs niet hebben bijgewerkt naar de laatste beschikbare updates. Upgraden naar Windows 10 blijft de beste optie. Dat kan tot op heden zelfs nog gratis.

Hoewel de waarschuwing uit Amerikaanse hoek komt, geldt ze even sterk voor onze bedrijven. Windows 7 gebruiken is vandaag een risico, tenzij je als organisatie betaalt voor Microsofts uitgebreide ondersteuningsprogramma. Een overstap naar een nieuw besturingssysteem moet in ieder geval prioritair zijn, aangezien ook dat programma niet eindeloos blijft lopen.

Lees ook: 4 manieren om Windows 7 te blijven gebruiken na einde ondersteuning

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home