Microsoft herinnert gebruikers aan definitieve einddatum Internet Explorer 11

Internet Explorer

Microsoft herinnert zijn gebruikers aan de vervaldatum van Internet Explorer 11. Vanaf 15 juni 2022 zal die browser niet langer ondersteund worden.

Microsoft zal in juni 2022 Internet Explorer 11 verwijderen uit het besturingsprogramma Windows 10 via een Windows Update-patch. Dat was al langer bekend, maar Microsoft herinnerde gebruikers er nogmaals aan dat het tijd is om afscheid te nemen van de internetbrowser.

Websites en applicaties die werken via de protocollen van Internet Explorer, zullen nog toegankelijk blijven in Microsoft Edge. Toegang tot de websites en applicaties verkrijg je via de ingebouwde Internet Explorer-modus.

Microsoft Edge

Na 15 juni 2022 zal de Internet Explorer desktopapplicatie gebruikers automatisch doorsturen naar Microsoft Edge. Die internetbrowser wordt door Microsoft naar voren geschoven als geschikte vervanger.

In Windows 11 werd de internetbrowser simpelweg niet geïntegreerd. Enkel de nieuwe Edge internetbrowser tekent present.

Laag gebruikspercentage

WordPress overweegt Internet Explorer 11 eveneens af te schrijven. Volgens het platform is het onnuttig ondersteuning te blijven verlenen, aangezien het gebruik van de internetbrowser onder de één procent is.

lees ook

Microsoft 365 stopt ondersteuning van Internet Explorer 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home