Deze functies verdwijnen in Windows 10 October 2018 Update

Windows 10 October 2018 Update
De Home-versie geeft je de optie om updates tijdelijk te pauzeren voor een korte periode, terwijl je met de Pro-editie opties krijgt om updates standaard met tot een jaar vertraging uit te rollen.

Microsoft introduceert met elke update nieuwe features voor Windows 10, maar neemt telkens ook afscheid van oude functionaliteit die overbodig is geworden. Deze functies verdwijnen in de Windows 10 October 2018 Update.

De Windows 10 October 2018 Update zit in de laatste lijn naar beschikbaarheid. Een nieuw document dat door Microsoft online werd geplaatst, geeft een overzicht van de functies die zullen verdwijnen in de nieuwe update, of waarvan de ontwikkeling wordt stopgezet.

In totaal worden zeven features uit het besturingssysteem verwijderd en drie functies niet langer verder ontwikkeld. In nagenoeg alle gevallen bestaat er een modernere vervanger of alternatieve methode om dezelfde taken te verrichten, zodat uiteindelijk geen functionaliteit verloren gaat.


Lees ook: Microsoft verlengt ondersteuning Windows 10 voor enterprise


De volgende functies worden uit de oktoberupdate verwijderd:

 

  • Business Scanning: Deze functie om veilig te scannen is ook bekend onder de naam Distributed Scan Management (DSM). Ze wordt door Microsoft stopgezet omdat geen enkele hardware ondersteuning biedt.
  • FontSmoothing: Deze instelling in het unattend.xml-bestand bepaalt de anti-aliasingstrategie voor lettertypen. Windows 10 gebruikt voortaan standaard ClearType, waardoor FontSmoothing niet langer nodig is.
  • Hologram-app: De Hologram-app wordt vervangen door de Mixed Reality Viewer.
  • limpet.exe: Deze tool wordt gebruikt voor toegang tot de Trusted Platform Module om verbinding te maken met Azure. Microsoft maakt limpet.exe open source beschikbaar.
  • Phone Companion: De Phone Companion-app verdwijnt en alle functionaliteit vindt voortaan een plaats onder het menu ‘Telefoon’ in de instellingen.
  • TPM-managementconsole: Informatie die voorheen beschikbaar was in de Trusted Platform Module (TPM)-managementconsole, vind je na de update terug onder ‘Apparaatbeveiliging’ in het Windows Defender-beveiligingscentrum.
  • Windows Embedded Developer Update: Nieuwe updates worden niet langer via de WEDU-server gepubliceerd, maar zijn terug te vinden in de Microsoft Update Catalog.

 

Voor onderstaande functies wordt de ondersteuning vanaf de oktoberupdate stopgezet:

 

  • CDF Dynamic Lock API’s: Het companion device framework (CDF) laat toe dat wearables en andere apparaten je pc kunnen ontgrendelen via de CDF Dynamic Lock API’s. In versie 1709 van Windows 10 werd de alternatieve methode Dynamic Lock op basis van bluetooth geïntroduceerd, waardoor de verdere ontwikkeling van deze API’s niet langer nodig is.
  • OneSync-service: OneSync synchroniseert gegevens van de Mail-, Agenda- en Personen-apps. Microsoft heeft een nieuwe synchronisatie-engine aan Outlook toegevoegd die dezelfde taak uitvoert.
  • Knipprogramma: Het knipprogramma wordt gebruikt om (gedeeltelijke) screenshots te maken. In de oktoberupdate wordt een nieuwe universele ‘Snip & Sketch’-app geïntroduceerd die dezelfde functionaliteit biedt en meer.

 

Microsoft zal naar alle verwachting volgende week de release candidate van de Windows 10 October 2018 Update afleveren. De publieke lancering zou dan moeten volgen in de loop van oktober.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home