Apple’s Logic Pro X en MainStage krijgen allerlei aanpassingen

Apple

Apple heeft een nieuwe reeks updates aangekondigd voor Logic Pro X. Het belangrijkste nieuwe aspect voor deze professionele muzieksoftware is de uitbreiding van de smart tempofunctie van de DAW. Verder zijn er ook aanpassingen voor Alchemy en Mainstage.

Dus wat is er nieuw aan de smart tempofunctie? Voorheen kon deze alleen worden gebruikt bij het opnemen van audio in Logic Pro X. Nu kan het ook het tempo van opgenomen MIDI- uitvoeringen en geïmporteerde multi-track stems analyseren. Smart tempo is handig omdat het de noodzaak om kleine tempowisselingen handmatig in te stellen wegneemt. Hierdoor neemt het proces van muziek maken voor muzikanten minder tijd in beslag.

Deze nieuwe versie van Logic Pro X kan van je geluidsbibliotheek worden verplaatst naar een extern opslagapparaat. Er kan ook een foto op een track worden geplakt of er kunnen projectnotities toe worden gevoegd.

Verder heeft Alchemy een hele reeks kleine aanpassingen ondergaan. Er zijn ook veel nieuwe updates voor MainStage; een bijbehorende app voor Logic. MainStage heeft veel overeenkomsten met Logic, maar is voor liveoptredens bedoeld in plaats van studiogebruik.

Een volledige lijst van wat er nieuw is voor zowel Logic als MainStage kan je vinden op de supportpagina’s van Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home