Update: Apple pakt bug in beeldstabilisator van iPhone 14 Pro Max aan met update

Apple-iPhone-14-Pro

Update 23/09, 10u45: Apple lost met update iOS 16.0.2 een paar bugs op, waaronder een probleem bij de net uitgebrachte iPhone 14. De update pakt onder andere het cameraprobleem aan bij gebruik van third party-apps zoals Facebook, SnapChat en TikTok.

De camera van de iPhone 14 Pro Max zou nu niet meer mogen trillen of ervoor zorgen dat het toestel schade kan oplopen. Ook een bug die ervoor zorgde dat gebruikers een zwart scherm kregen bij de set-up is aangepakt. Net als problemen met copy-paste tussen verschillende apps en de ontbrekende voiceOver na een reboot. De bug pakt tot slot ook een probleem aan bij sommige iPhoneX, XR en 11-toestellen waar de touch input plots was weggevallen. Meer info is terug te vinden op de supportsite van Apple.

Origineel 20/09, 8u32: Een bug in de optische beeldstabilisator van de nieuwe iPhone 14 Pro Max zorgt ervoor dat Apple voorlopig afraadt om de camera te gebruiken bij third party-apps.

Het probleem doet zich enkel voor bij het gebruik van de camera in apps zoals SnapChat, Messenger en TikTok. Amerikaanse gebruikers stelden vast dat het toestel bij het nemen van foto’s een schurend en trillend geluid maakte. Sommigen moesten zelfs vaststellen dat het toestel niet meer werkte. De nieuwe iPhone 14 is sinds vorige week te koop en Apple werkt aan een oplossing. Die zou er volgende week moeten komen.

Trillingen

Meteen na de release van de iPhone 14 dook er al een probleem met op met Facetime. Deze nieuwe bug komt alleen voor bij de Pro Max, die een bijzonder dik cameraveld heeft. Bij het gebruik van third party-apps kunnen de trillingen ontstaan.

Apple erkent het probleem en gaat zelfs een stap verder. Het raadt het gebruik van de camera in die apps voorlopig af. Daarnaast waarschuwt Apple dat hevige schokken en trillingen schadelijk kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer het toestel is gemonteerd op het stuur van een zware motorfiets.

“De iPhone-camera helpt om sterke foto’s te nemen in alle situaties. De geavanceerde camerasystemen omvatten technologie zoals beeldstabilisatie en gesloten loops om beelden te maken in moeilijke omstandigheden”, staat te lezen op de supportsite van Apple. Wanneer je beweegt tijdens het maken van een foto, dan voorkomt de technologie een wazig beeld. Alleen, bij gebruik in een app zoals TikTok of SnapChat kan dat voor problemen zorgen.

Apple werkt aan een patch voor het probleem. Die zou er in de loop van volgende week moeten komen. Tot die tijd vraagt Apple om de camerafunctie in third party-apps niet te gebruiken. Wanneer je beelden schiet met de camera en die nadien uploadt in de app dan zou er geen probleem mogen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home