Adobe lanceert Acrobat PDF-extensie voor Chromium-browsers

Adobe pdf chrome

Chrome, Edge, Brave of een andere Chromium-gebaseerde internetbrowsers kunnen vanaf nu Adobe Acrobat installeren als extensie. Hiermee kan je handig PDF’s bekijken, opmerkingen noteren en ondertekenen.

Wie vandaag een PDF wil openen, heeft niet langer aparte software nodig. Haast elke internetbrowser kan het bestandstype openen en weergeven. Waar ze echter in tekort schieten, is extra flexibiliteit. Snel een PDF handtekenen of opmerkingen plaatsen is vaak niet mogelijk, waardoor je toch nog aparte PDF-software moet installeren.

Dankzij Adobe hoef je niet langer aparte software te installeren om opmerkingen te noteren of om een handtekening te plaatsen. De softwarefabrikant brengt een gratis Chrome-extensie uit die compatibel is met alle Chromium-gebaseerde internetbrowsers. De extensie weegt amper 1 MB en doet alles wat de traditionele Adobe Acrobat Reader-software ook kan.

In de extensie voert Adobe uiteraard ook wat promotie om een Adobe Acrobat DC-abonnement af te sluiten. Wie graag webpagina’s naar PDF wil converteren, comprimeren of organiseren, heeft een betalend abonnement nodig.

Wie blij is met annotaties in een PDF en de mogelijkheid om te handtekenen, kan de Chrome-extensie hier downloaden. Heb je een andere Chromium-gebaseerde internetbrowser dan Chrome? Niet erg, dan kan je nog steeds vanuit de Chrome Web Store extensies downloaden en installeren.

lees ook

Google Workspace en Adobe Creative Cloud gaan nauwer samenwerken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home