Adobe geeft voorproefje van nieuwe generatieve AI-videotools voor Premier Pro 

Adobe brengt drie generatieve AI-functies rechtstreeks naar Premier Pro om de workflo 

Adobe laat ons alvast proeven van drie nieuwe generatieve AI-videotools die naar Premier Pro komen. De functies omvatten onder andere generatieve toepassingen om clips te verlengen, het toevoegen en verwijderen van objecten in een video en het genereren van tekst naar video. Verder brengt Adobe ook nieuwe AI-audiofuncties naar Premier Pro, die in mei algemeen beschikbaar worden voor klanten. Recent bracht Adobe generatieve AI al naar GenStudio en Firefly.  

Generatieve AI in Premier Pro

Adobe brengt drie nieuwe generatieve AI-workflows naar Premier Pro, die later dit jaar algemeen beschikbaar worden. Deze tools zullen de workflows voor het maken en produceren van video’s in een nieuw jasje steken, en bieden nieuwe creatieve mogelijkheden voor professionele videomakers. 

  • Generatief uitbreiden: Met de generatieve uitbreiding kunnen videomakers naadloos frames toevoegen om clips langer te maken en zo een vloeiende overgang tussen video’s te bereiken. Gebruikers kunnen op die manier extra media maken om hun bewerkingen te verfijnen, een shot vast te houden voor een extra beat of om een betere overgang te verkrijgen.  
  • Objecten toevoegen en verwijderen: Deze tool laat videomakers toe om objecten te selecteren en volgen om ze nadien te vervangen, ongewenste items verwijderen of bijvoorbeeld een nieuw decorstuk toevoegen.  
  • Tekst-naar-video: Op basis van tekst in een prompt kunnen gebruikers nieuw beeldmateriaal rechtstreeks in Premier Pro creëren.  

Adobe geeft in onderstaande video alvast een preview van de toekomst van generatieve AI in Premier Pro. Verder geeft Adobe ook een inkijk in zijn plannen om generatieve AI-modellen van derden te integreren in Adobe-toepassingen zoals Premier Pro. Op die manier willen ze hun gebruikers voldoende keuze aanbieden. De nieuwe generatieve AI-tools zullen in de loop van dit jaar beschikbaar worden.   

Nieuwe audio-workflows in Premier Pro

Naast de nieuwe AI-videotools stelt Adobe ook enkele nieuwe audioworkflows beschikbaar in Premiere Pro. Op die manier hebben editors alles in huis om de kwaliteit van het geluid nauwkeurig te regelen.  

  • Interactieve fade-handgrepen: gebruikers kunnen snel en eenvoudig aangepaste audio-overgangen maken door clipgrepen te slepen en audiofades te maken. 
  • Nieuwe Essential Sound-badge met adiocategorietagging: AI geeft audioclips automatisch de juiste tags, zoals dialoog, muziek, geluidseffecten of sfeer en voegt er het juiste pictogram aan toe. Zo krijgen gebruikers direct toegang tot de juiste bedieningselementen.  
  • Effectbadges: Er worden nieuwe visuele indicatoren toegevoegd die aanduiden welke clips effecten hebben, en laat toe om er snel toe te voegen en automatisch effectparameters te openen.  
  • Nieuwe golfvormen in de tijdlijn: Golfvormen passen het formaat aan als de trackhoogte van de clips verandert. Nieuwe kleuren maken de sequenties gemakkelijk leesbaar. 

De nieuwe audio-workflows zullen volgens Adobe in mei beschikbaar worden voor klanten, de verwachte datum voor de AI-videotools staat later dit jaar gepland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home