Adobe Acrobat AI-assistent nu algemeen beschikbaar

Adobe heeft een AI-assistent gelanceerd voor Reader en Acrobat die samenvattingen en inzichten uit pdf-documenten genereert en vragen beantwoordt.

Adobe heeft een nieuwe AI-assistent geïntroduceerd voor zijn Reader en Acrobat software. Deze assistent, aangedreven door generatieve AI, is ontworpen om gebruikers te helpen efficiënter te werken met pdf-documenten. Zo kan je onder andere automatisch samenvattingen en inzichten genereren of vragen stellen. De generatie AI kan verder ook informatie formatteren voor gebruik in e-mails, rapporten, en presentaties.

De AI-assistent is geïntegreerd in de bestaande workflows van Reader en Acrobat en maakt gebruik van dezelfde AI- en machine learningmodellen als Acrobat’s Liquid Mode voor een responsieve leeservaring op mobiele apparaten.

De AI-assistent biedt functies zoals het aanbevelen en beantwoorden van vragen op basis van de inhoud van een PDF, het genereren van samenvattingen, intelligente citaties, gemakkelijke navigatie door documenten, en het formatteren van uitvoer voor verschillende doeleinden. Daarnaast verzekert Adobe dat de privacy en gegevensbeveiliging van gebruikers gerespecteerd worden, zonder opslag of gebruik van documentinhoud voor training zonder toestemming.

Naast PDF’s kan de AI-assistent ook worden gebruikt met andere documentformaten zoals Word en PowerPoint. Adobe benadrukt het belang van beveiliging en informatiebeheer. Ze ontwikkelden de assistent volgens Adobe’s ethische processen voor AI, met een focus op veilig en verantwoord gebruik van generatieve AI in digitale documenten. Hoe zich dat naar de praktijk vertaalt, valt nog af te wachten.

De nieuwe functies zijn nu beschikbaar voor Acrobat Standard- en Pro-abonnees, mits ze een extra 4,99 dollar bijbetalen voor de AI Assistant add-on. Dat is een introductieprijs die geldt tot 5 juni 2024. Voorlopig wordt enkel de Engelse taal ondersteund. De AI-assistent is wél gratis voor de mobiele Reader-applicatie. Adobe benadrukt dat het om een tijdelijke maatregel gaat, maar geeft hier geen deadline in tegenstelling tot de desktopversie.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 20 februari 2024 toen de AI Assistent in bèta werd geïntroduceerd. We hebben het stuk aangepast met nieuwe details nu de toepassing algemeen beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home