Synology lanceert kleine prosumer-NAS naast nieuwe Flash- en RackStations

Synology pakt uit met een kleine 2,5 inch-NAS, geflankeerd door twee nieuwe rack-toestellen gericht op massa-opslag en all flash-gebruik.

Synology onthult drie nieuwe producten. De FlashStation SF6400 en SA3400 passen in een serverrack, terwijl de DS620slim een miniversie van een klassieke NAS is, maar dan met een grote focus op 2,5 inch-drives.

DS620slim

De DS620slim is een 6-bay-NAS exclusief voor 2,5 inch-drives. Dat betekent dat Synology de NAS erg compact kon houden. Het toestel meet maar 121 mm x 151 mm x 175 mm en lijkt zo op een miniatuurversie van de klassieke NAS-producten van de fabrikant. Binnenin voorziet Synology een Intel Celeron J3355 dualcore-cpu, bijgestaan door 2 GB aan DDR3L-geheugen. De processor kan 4K-video transcoderen maar is verder niet erg krachtig. In combinatie met het beperkte geheugen is deze NAS duidelijk gericht op opslag (met SSD’s of 2,5 inch-drives) en multimediatoepassingen.

De NAS ondersteunt versleuteling met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 226 MBps en 198 MBps De maximale capaciteit van het toestel bedraagt 30 TB, in RAID te plaatsen naar goeddunken. Ook SSD-cache tekent present, wat gezien de vormfactor te verwachten viel. Synology voorziet twee 1 GbE-poorten voor netwerkconnectiviteit. De NAS is in eerste instantie gericht op enthousiastelingen maar kan ook binnen de kmo tot zijn recht komen. De kleine server is immers uitgerust met hetzelfde DSM-besturingssysteem als andere NASsen van de fabrikant.

FS6400

Vervolgens is er de FlashStation FS6400. Dat is een server gericht op all flash-gebruik binnen ondernemingen. Het toestel past in een serverrack en heeft twee Xeon Silver-cpu’s met ieders acht rekenkernen aan boord. Uit de doos bevat het systeem 32 GB aan DDR4 ECC-geheugen, maar dat is uitbreidbaar tot 512 GB. Hoge prestaties zijn de focus van dit toestel, dat ontwikkeld werd met virtualisatie, containers, webtoepassingen en databases in het achterhoofd. Synology spreekt van 240.000 random IOPS.

De FS6400 is compatibel met expansie-units RX1217 en RX 24176, goed voor een totaal van maximaal 72 aangesloten SAS-schijven. Synology voorziet twee 10 GbE-aansuitingen en twee klassieke 1 GbE-poorten. Extra netwerkkaarten aansluiten kan via de twee PCIe 3.0-poorten.

SA3400

Tot slot lanceert Synology de SA3400. Die volgt de RS18012xs+ op en bevat voortaan een octacore-Xeon-cpu met 16 GB ECC-RAM, uitbreidbaar tot 128 GB. Het toestel kan aan de hand van expansie-units overweg met maximaal 180 schijven. Twee 10 GbE-poorten krijgen gezelschap van vier 1 GbE-poorten, opnieuw uitbreidbaar via de twee PCIe 3.0-aansluitingen. Dit toestel ziet Synology vooral gebruikt worden voor bijvoorbeeld surveillance-doeleinden.

Gerelateerd: Synology waarschuwt voor ransomware-aanvallen op NAS

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home