Seagate breidt IronWolf NAS-portfolio uit met 18 TB HDD en nieuwe SSD’s

Seagate vergroot zijn NAS-portfolio met nieuwe HDD’s en SSD’s. Capaciteit staat centraal bij de nieuwe producten.

Meer opslag in eenzelfde NAS, dat maakt Seagate mogelijk met de introductie van de nieuwe IronWolf Pro 18 TB. Dat is 2 TB meer dan het huidige topmodel. De klassieke harde schijf maakt gebruik van CMR-technologie, zoals je mag verwachten in een NAS-drive. Eigenlijk hoeft dat niet gezegd, maar sinds het akkefietje met concurrent Western Digital kan je maar beter zeer zijn. Seagate geeft de drive 1,2 miljoen uur MTBF en voorziet de HDD van vijf jaar garantie. Aangezien het om een Pro-product gaat, komt de schijf met Rescue Data Recovery. Loopt er toch iets mis, dan mag je de HDD naar een Seagatelabo sturen waar experts zullen proberen zoveel mogelijk data te recupereren.

De Seagate IronWolf Pro 18 TB is een drive met 9 schijven in een afgesloten behuizing gevuld met helium. De rotatiesnelheid bedraagt 7.200 rpm en de schijf is voorzien van 265 MB aan DRAM-cache. Buiten de cache om moet de schijf een doorvoersnelheid van 250 MBps handhaven. De NAS-HDD werkt gegarandeerd in NAS-toestellen met maximaal 24 drives, al vermoeden we dat meer niet meteen voor problemen zal zorgen.

SSD’s

Seagate introduceert verder twee 2,5 inch-SSD’s. De IronWolf 125 SSD is bedoeld als instap-opslag-SSD met capaciteiten van 250 GB tot en met 4 TB. Protocol van dienst is SATA, zodat de doorvoersnelheid gelimiteerd is door dat protocol. De leessnelheid bedraagt met andere woorden 560 MBps, schrijfsnelheid is maximaal 540 MBps.

De IronWolf 125 SSD heeft geen extra functies zoals overprovisionering of power loss-bescherming aan boord. Daarvoor moet je bij de IronWolf Pro 125 SSD zijn. De Pro-versie is iets trager maar wel robuuster, met dank aan de toevoeging van bovenstaande functies. Overprovisionering betekent dat de beschikbare capaciteit in de drive iets beperkter is, met een maximum van 3.840 GB voor het topmodel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home