Nokia omarmt Red Hat als voorkeurspartner voor core netwerktoepassingen

Nokia nieuw logo

Nokia kiest voor Red Hat OpenStack en OpenShift voor de uitbouw van zijn core toepassingen voor telecomnetwerken.

Nokia gaat in zee met Red Hat voor het softwareluik van zijn core telecomnetwerk. Het is de bedoeling om toepassingen te integreren met Red Hat OpenStack en OpenShift. Bestaande containerservices en software zullen in de toekomst migreren naar het opensource-platform van Red hat. De samenwerking met de ontwikkeling van het Nokia-portfolio versnellen.

Hoewel Nokia voortaan naar Red Hat kijkt als primaire infrastructuurplatform, blijven Nokia Container Services (NCS) en Nokia CloudBand Infrastructure Software (CBIS) van ondersteuning genieten.

Meer flexibiliteit

De samenwerking met Red Hat moet Nokia en klanten meer flexibiliteit geven in de uitrol van 5G met alle daarbij horende toepassingen. Belangrijk daarbij is de ondersteuning van OpenRAN, die telecomproviders meer flexibiliteit geeft rond de infrastructuurpartners waarmee ze in zee gaan.

Red Hat zet sterk in op 5G en telecom met zijn platform. Onder andere de lancering van realtime Linux past in dat plaatje. Om zijn aanbod klaar te stomen voor de telecomsector, moest Red Hat nauw samenwerken met een breed ecosysteem van hardwarepartners zoals Intel, Marvell en Qualcomm.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home