LCL sluit datacenters aan op DCspine voor schaalbare connectiviteit

LCL datacenter

Het Belgische datacenterbedrijf LCL sluit zich aan op het netwerk van het Nederlandse DCspine, dat flexibele interconnectiviteit biedt tussen datacenters.

Klanten van LCL kunnen voortaan via een online portaal van DCspine virtuele privéverbindingen aanvragen met andere datacenters in het netwerk. “We zijn blij dat we in ons ecosysteem van meer dan 40 operatoren het eerder gespecialiseerde DCspine kunnen opnemen”, zegt Laurens van Reijen, CEO van LCL.

DCspine is een Nederlandse spin-off van glasvezelspecialist Eurofiber en zegt zelf dat het “connectiviteit tussen aangesloten datacenters net zo gemakkelijk maakt als connectiviteit binnen een enkel datacenter.”

Lees ook: On-demand ethernet: hoe na de cloud ook je internetlijn flexibel wordt

Belangrijk daarbij is de eenvoud en flexibiliteit waarmee dat gebeurt. De minimumduur van de contracten bedraagt één dag en de connectiviteit kan op elk moment onmiddellijk worden opgeschaald wanneer dat nodig zou zijn.

Typische gebruiksscenario’s zijn failover en redundantie, datacentermigratie en schaalbare connectiviteit naar de public cloud. De connectie biedt ook oplossingen voor DDoS-bescherming en maakt gebruik van SD-WAN-technologie.

“Software-defined netwerken zijn de toekomst voor transmissie in de telecommunicatiemarkt”, besluit van Reijen. “Door de DCspine-technologie te implementeren in onze datacenters geven we onze klanten opnieuw bijkomende connectiviteitsvoordelen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home