LCL investeert 30 miljoen euro in vijfde datacenter rond Brussel

LCL gaat in Diegem een vijfde datacenter neerpoten. De site krijgt een Tier-3-label en wordt voorbereid op vloeistofkoeling.

LCL zal in Diegem boven Brussel een vijfde datacenter bouwen. Dat datacenter wordt onderdeel van de Brussels-North-site van de Belgische colocatiespecialist. De bouw van de nieuwe ruimte is goed voor een investering van 30 miljoen euro. Binnen de twee jaar moet de bouw van het gebouw rond zijn.

Duurzaamheid

LCL probeert net als andere grote en kleine datacenterspecialisten tegemoet te komen aan de immer stijgende vraag naar colocatieruimte. Nieuwe Europese regels rond duurzaamheid zullen menig bedrijf met een on-premises-datacenter dwingen om alternatieven te zoeken, aangezien de toekomstige rapportage- en efficiëntievereisten van toepassing zijn op datacenters met een vermogen van 0,5 MW of meer. Colocatie-specialisten zoals LCL kunnen servers op een duurzamere en efficiëntere manier huisvesten.

Duurzaamheid is dan ook een belangrijke factor voor het nieuwe datacenter. Nieuwe een betere koelinstallaties met alternatieve koelingstechnieken zullen aanwezig zijn in het gebouw. LCL geeft aan sterk bezig te zijn met warmterecuperatie, maar het is niet duidelijk of en hoe dat van toepassing is op dit nieuwe gebouwd.

Vloeistofkoeling

LCL geeft wel aan dat de vijfde locatie op de site in Diegem klaar zal zijn voor vloeistofkoeling. Ook dat is belangrijk: los van Europese doelstellingen hebben moderne HPC- en AI-servers een erg hoge dichtheid, met enorme vereisten per rack voor stroomtoevoer en warmteafvoer. Specialisten zoals LCL maar ook Digital Realty stellen vast aan dat waterkoeling de enige oplossing is voor dergelijke systemen.

lees ook

LCL investeert 120 miljoen euro in datacenters

Het nieuwe datacenter krijgt een Tier-3-certificaat mee en zal 41 telecomoperatoren samenbrengen voor klanten. LCL spreekt van een tewerkstelling van 42 werknemers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home