Digital Realty pompt zeven miljard dollar in nieuwe datacenters

datacenter

Digital Realty blijft zijn datacenterinfrastructuur fors uitbreiden. De bouw van vier nieuwe hyperscaledatacenters in Europa en Noord-Amerika zal zeven miljard dollar vergen.

Digital Realty stapt hiervoor in een joint-venture met de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackwell, dat een meerderheid van tachtig procent verwerft. Met het kapitaal van Blackwell zal Digital Reality over de komende jaren vier nieuwe datacenters bouwen, twee in Europa (Frankfurt, Parijs) en twee in de Verenigde Staten. De totale kost van die investering wordt geschat op zeven miljard dollar.

500 megawatt

Digital Realty is wereldwijd de grootste operator van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, collocatie- en interconnectie-oplossingen. De huidige push richting generatieve AI zal ervoor zorgen dat organisaties alleen maar meer nood hebben aan datacentercapaciteit. In de vier nieuwe datacenters hoopt Digital Realty een extra 500 megawatt aan IT-capaciteit vrij te maken.

Van deze capaciteit is 46 MW al in aanbouw en voor 33 procent voorverhuurd. De resterende capaciteit zal in verschillende fasen over meerdere jaren wordt uitgerold. Twintig procent van de totale voorziene IT-capaciteit zou tegen 2025 beschikbaar moeten komen, de rest volgt vanaf 2026 en later. Eerst moet de joint-venture natuurlijk nog definitieve goedkeuring krijgen. Dat verwachten Digital Realty en Blackwell tegen de eerste helft van 2024 rond te krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home