Digital Realty en Schneider Electric onderzoeken hergebruik voor duurzame datacenters

Het Par6-datacenter van Digital Realty (Beeld via Google Maps).

Datacenterspecialist Digital Realty onderzoekt samen met Schneider Electric hoe het aan de hand van hergebruik zijn ecologische voetafdruk kan verlagen. Een pilootproject om UPS-batterijen te verjongen staat in de stijgers.

Digital Realty en Schneider Electric willen samen de duurzaamheidsimpact van datacenters verlagen. Schneider Electric is gespecialiseerd in de elektrische apparatuur en de koeling die de servers in datacenters ondersteunt, dus het initiatief speelt zich daar af.

lees ook

Schneider Electric stopt PUE en andere duurzaamheidsparameters in eenvoudig dashboard

Algemeen is het de ambitie op de Scope 3-uitstoot te verminderen en broeikasgassen zoals SF6 te elimineren, onder andere door sterk in te zetten op hergebruik. Programma’s voor terugname maar ook recyclage en renovatie van bestaande apparatuur moeten daarvoor zorgen.

Batterijen

Concreet starten de twee partijen een pilootproject gericht op de verjonging van batterijen. In het PAR6-datacenter in Parijs willen de twee beoordelen of de bestaande VRLA UPS-batterijen verjongd kunnen worden. Die loodzuurbatterijen vormen de kern van het UPS-systeem van het datacenter dat een ononderbroken stroomvoorziening verzorgt bij de uitval van de netstroom. Er staat een erg grote capaciteit van batterijen zodat verjonging ervan alvast een positieve ecologische impact zou hebben.

Het is de bedoeling om na de beoordeling als eerste in de sector consequent de levenscyclus van de VRLA UPS-batterijen te verlengen. Schneider Electric en Digital Realty verwachten de komende vijf jaar 50 procent tot 70 procent van de opgeslagen koolstof in de elektrische apparatuur te besparen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home