Controleer de netwerkdekking op je adres met deze kaart van BIPT

netwerkdekking bipt

Wil je weten hoe goed de kwaliteit van de netwerkdekking in je straat is? BIPT breidt zijn ‘atlas voor vast internet’ uit met gegevens op adresniveau.

De telecomregulator BIPT publiceert al sinds 2018 dekkingskaarten van vaste telecomdiensten op het dataportaal. Op deze kaarten kan je per provincie of gemeente samengevoegde dekkingscijfers van operatoren bekijken voor downloadsnelheden van 1 tot 100 Mbps. Een grote update van de ‘atlas van vaste lijnen’ brengt nu ook dekkingsgegevens op straatniveau in kaart.

lees ook

BIPT breidt tariefvergelijker voor telecomabonnementen uit voor zelfstandigen en kmo’s

Atlas voor vast internet

Voor het opstellen van de kaarten vraagt BIPT een geraamde internetdekking op bij de grote netwerkoperatoren Proximus, Telenet, VOO, Fluvius, Fiberklaar en Unifiber. Ook de nationale dienstenoperatoren die niet beschikken over een eigen netwerk (Orange, Edpnet, Scarlet, Mobile Vikings, Zuny) mogen meespelen. De dekkingsgegevens worden jaarlijks bijgewerkt.

De kaarten tonen voor een specifieke straat de aanwezige netwerktechnologieën (xDSL via een koperlijn, HFC via een kabellijn of FTTH via een glasvezellijn). Voor deze nieuwe publicatie voegt BIPT ook downloadsnelheden van 150 Mbps, 400 Mbps en 1000 Mbps toe als parameters.

Probeer het zelf

Wil je de netwerkdekking en -snelheid voor je woonplaats of bedrijfsadres eens controleren, sla de atlas dan open via het dataportaal van BIPT. De tool is volledig gratis toegankelijk. Typ bij postcode of gemeente en straat je adres in en zoom in/uit tot de kaart het juiste gebied toont. Nu kan je nog verder filteren op snelheid (1-1000 Mbps).

kaart BIPT netwerkdekking Geel

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home