Energieleverancier Mega start met mobiele abonnementen

telecom

Mega lanceert een mobiel telefonie-aanbod met drie formules: Spark, Flash en Star. Het energiebedrijf wil met lage prijzen voor meer concurrentie zorgen in de mobiele telecommarkt.

De Belgische telecommarkt voor mobiele telefonie heeft er een opvallende nieuwe speler bij: Mega. Het Luikse energiebedrijf stort zich op een nieuwe markt die volgens CEO Thomas Coune dicht bij zijn huidige activiteiten ligt. “We zijn ondernemers, dus het is logisch dat het regelmatig kriebelt om iets nieuws te starten. Het is de bedoeling dat onze telecompoot op termijn even belangrijk wordt als onze energiepoot.”

De telecomactiviteiten worden gebundeld in de divisie Mega Telecom, die twintig werknemers zal tellen. Naarmate de telecomtak groeit, zal dat aantal toenemen. Mega zal gebruik maken van het mobiele netwerk van Orange.

Abonnementen en prijzen

Mega claimt een prijsbreker te zijn op de energiemarkt en wil dat ook zijn op de mobiele telecommarkt. Het bedrijf wil naar eigen zeggen ‘dezelfde mobiele connectiviteit aanbieden, alleen goedkoper’. Het lanceert een mobiel aanbod bestaande uit drie formules. Verbruik, facturen en abonnementen kunnen opgevolgd worden via een mobiele applicatie.

FormulePrijs per maandMobiele dataBelminutenSms’en
Spark12 euro5 GB150150
Flash17 euro15 GBOnbeperktOnbeperkt
Star27 euro60 GBOnbeperktOnbeperkt

De claim dat Mega goedkoper is dan de competitie, is echter voer voor discussie. Vergelijken we de formules bijvoorbeeld met bijvoorbeeld Mobile Vikings, dat vorige week aangepaste formules aankondigde, dan krijg je voor tien euro per maand 4 GB, voor 15 euro 15 GB, voor 20 euro 30 GB en voor 25 euro 85 GB. Bij Mobile Vikings krijg je dus meer data voor een lager maandelijks bedrag.

Mega heeft ook geen smetteloze reputatie als energieleverancier. Het bedrijf kwam al meermaals op minder positieve wijze in het nieuws omwille van de hoge voorschotfacturen die het soms aanrekent. Mega heeft dit altijd verdedigd met het argument dat dit klanten een hoge eindafrekening bespaart. Hopelijk doet het als telecomaanbieder klanten niet fronsen met de facturen.

Dat telecom en energie soms dicht bij elkaar liggen, illustreerde ook al netbeheerder Fluvius, dat zich indirect in een joint-venture met Telenet ook heeft gemengd in de telecomsector. Dat project, genaamd Wyre, kenden wel een aarzelende start in 2023.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home