AWS lanceert Amazon ECS Anywhere voor on-premises container management

Amazon Web Services maakt zijn ECS Anywhere tool algemeen beschikbaar. De tool maakt het makkelijker voor bedrijven om hun on premises software containers te beheren. Zo kunnen ze met één tool zowel hun workloads in de cloud als on premises managen. 

ECS Anywhere is onderdeel van de Amazon Elastic Container Service van AWS. De dienst biedt een set aan tools voor het beheren van containerized applicaties op de AWS-infrastructuur. Beheerders kunnen Elastic Container Service gebruiken voor taken zoals het creëren en verwijderen van containers, het monitoren van prestaties en het herstellen van workloads na technische problemen. 

Met Elastic Container Service kunnen gebruikers containers beheren in zowel de AWS public cloud-infrastructuur als de AWS Outposts hybride cloud-applicaties die klanten on premises toepassen. De nieuwe ECS Anywhere tool breidt de ondersteuning voor on premises systemen verder uit. Zo is het vanaf nu ook mogelijk om containers te beheren op on premises systemen buiten AWS. 

ECS Anywhere kan containers beheren op zowel Arm-based servers als servers van Intel. Ook laat AWS weten dat er bij de lancering van de tool ondersteuning is voor een handvol aan Linux-distributies. 

“Klanten hebben aangegeven dat ze containers op hun eigen infrastructuur willen draaien. Ze willen niet de rompslomp die het opereren van hun eigen cluster management software met zich meebrengt”, zegt Deepak Singh, AWS vice president of compute services. 

Waarom zou je containers on premises draaien?

Er zijn verschillende situaties waarin het nuttig is voor bedrijven om hun containers zowel in de cloud als op een in-house infrastructuur te draaien. Sommige organisaties hebben ongebruikte hardware in hun datacenters die hun containerized applicaties tegen lage kosten kunnen hosten. 

Andere organisaties kiezen ervoor om hun systemen on premises te laten draaien vanwege de vertraging. Zo moeten bijvoorbeeld analyse applicaties voor fabrieken zich dicht in de buurt bevinden van de systemen die de data genereren. 

Normaal moeten bedrijven aparte orchestratie platformen gebruiken om hun cloud-based en on premises container clusters te beheren. Dit zorgt voor extra complexiteit. Doordat er een extra orchestratieproduct nodig is om de on premises-toepassing te beheren, levert het ook extra kosten op. Volgens AWS maakt ECS Anywhere dit soort omgevingen veel efficiënter en goedkoper.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home