5G ondersteunt tegen 2023 meer dan één op tien mobiele verbindingen

Cisco

Volgens het Cisco Annual Internet Report zal 5G in 2023 meer dan 10 procent van de mobiele verbindingen in de wereld ondersteunen. Naar verwachting wordt de gemiddelde 5G-snelheid 575 megabit per seconde. Dit is 13 keer sneller dan de huidige gemiddelde mobiele verbinding. 

Deze snellere verbinding draagt bij aan betere prestaties van dynamische mobiele infrastructuren voor AI en opkomende IoT-toepassingen. Voorbeelden van dit soort toepassingen zijn zelfrijdende auto’s, smart cities en digitale gezondheidszorg.

Er is de afgelopen 50 jaar elk decennium een nieuwe innovatieve mobiele technologie geïntroduceerd. In deze jaren is de vraag naar mobiele bandbreedte sterk geëvolueerd. Waar we begonnen met spraakoproepen en sms-berichten, maken we vandaag de dag gebruik van ultra-high-definition (UHD) video en diverse AR- en VR-toepassingen. 

Voortdurende toename van datagebruik

“We zien in ons onderzoek een voortdurende toename van het aantal internetgebruikers, apparaten, verbindingen en meer druk op het netwerk dan we ons hadden kunnen voorstellen”, zegt Roland Acra, Senior Vice President en Chief Technology Officer bij Cisco. Met de inzichten en kennis uit het Cisco Annual Internet Report, kunnen serviceproviders wereldwijd hun netwerken voorbereiden op de constante groei in het aantal verbindingen.

Consumenten en zakelijke gebruikers blijven hun behoeften en verwachtingen voor mobiele netwerken alsmaar opschroeven. We gaan met zijn allen steeds meer mobiele applicaties gebruiken. Van sociale netwerken, videostreaming en gaming tot aan zakelijke productiviteit en e-commerce, er is tegenwoordig werkelijk overal een applicatie voor. Naar verwachting zal de groei in gebruik van mobiele applicaties stijgen naar bijna 300 miljard downloads in 2023. 

Andere prognoses uit het rapport

In 2023 zal meer dan 70 procent van de totale wereldbevolking toegang hebben tot het internet. Per persoon hebben we naar verwachting gemiddeld 3,6 verbonden apparaten. Machine-to-machine (M2M)-verbindingen, welke veel IoT-applicaties ondersteunen, zullen volgens de prognose de helft van het totaal aantal apparaten en connecties vertegenwoordigen. 

De algehele snelheid van connecties gaat naar verwachting flink stijgen. Mobiele connecties zullen gemiddeld drie keer zo snel zijn, met een toename van 13 Mbps in 2018 naar 44 Mbps in 2023. Ook wifi-connecties zullen meer dan drie keer zo snel worden, een toename van 30 Mbps naar 92 Mbps. Van vaste breedbandconnecties wordt verwacht dat ze in snelheid verdubbelen, van 46 Mbps naar 110 Mbps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home