4G-netwerken in Brussel dreigen overbelast te geraken

5G antenne

Telecomregulator BIPT haalt in een studie uit naar de strengere stralingsnormen in het Brusselse gewest als de belangrijkste boosdoener.

In een uitgebreide studie van het BIPT naar de risico’s op verzadiging van 4G-netwerken in Antwerpen, Brussel en Luik tegen 2022 scoort de hoofdstad bijzonder slecht. Verschillende Brusselse wijken zullen dit jaar tijdens piekmomenten al problemen ervaren met een mindere dienstverlening als gevolg.

Volgens Belga wordt de situatie erger naarmate de tijd vordert. In 2022 zal bijna een derde van de 4G-cellen van Brussel geassocieerd worden met een gemiddeld of hoog verzadigingsrisico. Het centrum van Brussel, Anderlecht, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Schaarbeek en Laken kunnen met een aanzienlijke impact worden geconfronteerd tijdens piekuren.

Antwerpen en Luik hebben perspectief

In Antwerpen gaat het maar over enkele wijken met een gemiddeld risico op een mindere dienstverlening bij stijgend dataverkeer. Luik loopt enkel in bepaalde stadswijken risico. 5G-technologie kan Antwerpen en Luik extra ademruimte geven, maar dat is niet het geval voor Brussel door de strenge stralingsnormen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home