Infosecurity in Brussel uitgesteld naar mei

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo in Brussel gaat niet zoals gepland door in maart als gevolg van het coronavirus. De jaarlijkse beurs wordt uit gezondheidsoverwegingen uitgesteld.

De Belgische beveiligingsbeurs Infosecurity is het recentste slachtoffer van het coronavirus. Infosecurity stond gepland voor 18 en 19 maart in de Brussels Expo, maar gaat deze maand niet meer door. Dat melden verschillende bronnen aan de redactie van Techzine en is intussen ook officieel bevestigd. De organisatie stelt het event uit naar een alternatieve datum: markeer alvast 27 en 28 mei in je agenda.

Hoewel de Belgische overheid nog geen beperkingen oplegt, groeide de bezorgdheid bij deelnemers en exposanten. Verschillende bedrijven hanteren intussen een verbod voor werknemers om dergelijke events bij te wonen, en de organisatie werd geconfronteerd met de eerste annuleringen. Het uitstel moet ervoor zorgen dat Infosecurity in 2020 toch nog volwaardig kan doorgaan, klinkt het.

Infosecurity is de jaarlijkse hoogmis voor IT-security, data en cloud in België en vindt al bijna twintig jaar plaats. Het event wordt georganiseerd door Jaarbeurs IT Media, dat ook een gelijkaardig event in Nederland houdt. Bij ons trekt de beurs spelers zoals Check Point, Sophos, Van Roey, Cegeka, Fortinet, HP en Huawei aan.

Niet het eerste uitstel

Het uitstel komt niet onverwacht. Nationaal en internationaal stellen organisatoren hun beurzen en symposia uit om de verspreiding van het nieuwe griepachtige virus in te perken. MWC in Barcelona was de eerste en meteen ook de grootste beurs die eraan moest geloven en intussen volgden andere grote spelers zoals Google, Nvidia en Adobe met hun events.

Hoewel sommige events een jaar overslaan of zich genoodzaakt zien digitaal te gaan, heeft de organisatie van Infosecurity een alternatieve datum gevonden. De locatie zou met Brussels Expo ongewijzigd blijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home