Wachtwoordmanager in Chrome helpt jou veiliger in te loggen

chrome login

Chrome is 10 jaar geworden en viert dat met een grondige redesign en nieuwe functies. Een van de belangrijkste nieuwigheden is de verbeterde wachtwoordmanager. Google stelt voortaan wachtwoorden voor om te voorkomen dat je overal hetzelfde gebruikt.

Samen met de lancering van Chrome 69 met zijn grondige redesign, krijgt de internetbrowser een uitgebreide wachtwoordmanager. Google biedt voortaan automatisch gegenereerde wachtwoorden aan wanneer je een nieuwe login aanmaakt op een website. Het wachtwoord wordt automatisch bewaard in je Google- of G Suite-account. Alle wachtwoorden worden gesynchroniseerd over mobiele- en desktopversies van Chrome.

Wachtwoordmanager

Google hoopt hiermee dat je niet meer hetzelfde wachtwoord gebruikt voor elke online dienst. De geïntegreerde wachtwoordmanager is een goede eerste stap, maar je moet wel beseffen dat alles enkel in de Chrome-browser wordt herkend. Inschrijvingen in diverse mobiele apps of andere externe toepassingen zoals Netflix worden niet automatisch door Google toegevoegd aan de wachtwoordmanager.

 

 

Je kan die daarna ook wel manueel toevoegen als je dat wil, maar misschien is een aparte wachtwoordmanager zoals LastPass interessanter voor jou? Die werkt namelijk over een heel scala aan apps en heeft op zowat elk platform een handige integratie om veilige wachtwoorden te gebruiken en om in te vullen.

Extra tips

Google is niet de enige die aan het wachtwoordbeleid sleutelt. Apple werkt met iOS 12 aan een nieuwe functie die automatisch wachtwoorden over browsers en apps invult van externe wachtwoordmanagers. Zo’n functionaliteit maakt het gebruik van externe wachtwoordmanagers veel interessanter.


Lees dit: 5 tips om je online beter te beschermen


De vraag blijft echter: wat is nu een goed wachtwoord? Moet je een random wachtwoord omarmen met speciale tekens? Of kan je beter een wachtwoordzin gebruiken die je telkens associeert met het bijhorende platform. Alles is in elk geval beter dan gewoon voor elke dienst hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Wanneer een online dienst wordt gehackt en je account op straat ligt, zijn al je andere online diensten in gevaar.

Elke dienst die tweestapsverificatie aanbiedt, kan je best activeren. Dat kan dankzij een sms of een codegenerator. Het extra veiligheidsniveau zorgt ervoor dat je account veel veiliger is. Chrome ondersteunt overigens ook hardwarematige sleutels zoals de fonkelnieuwe Google Titan Security Key. Lees hier ons uitgebreide verslag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home