Bouw je eigen copiloot met Microsoft Copilot Studio

microsoft copilot studio
Bron: Microsoft

Microsoft opent een ontwikkelaarsstudio voor Copilot. Daar kunnen bedrijven aangepaste versies van de chatbot ontwikkelen of zelfs een volledig eigen GPT bouwen.

De Microsoft Copilot voor 365-applicaties is sinds 1 november beschikbaar, maar dat was slechts het topje van de AI-ijsberg. Tijdens Ignite 2023 stelt Microsoft zijn gloednieuwe Copilot Studio voor, een ontwikkelaarsplatform waar bedrijven aan de slag kunnen met de AI-assistent. Het aanbod is gelijkaardig aan een recente toevoeging aan ChatGPT, die je instaat stelt op maat gemaakte ‘broertjes’ van de chatbot te ontwikkelen.

lees ook

ChatGPT krijgt broertjes: aanpasbare GPT’s op maat van jouw noden

Copilot Studio een volledige end-to-end levenscyclus voor copilots binnen één venster: je kunt bouwen, implementeren, analyseren en beheren vanuit dezelfde webervaring, schrijft Microsoft in een blog. Microsoft biedt dit in SaaS-vorm aan, zodat aanpassingen die je maakt ook onmiddellijk live zijn. Het platform integreert ook met Microsoft Azure OpenAI Studio, Azure Cognitive Services, Azure Bot Service

GPT’s of je eigen chatbot

Wat kan je nu concreet doen in de Copilot Studio? Het platform omvat drie niveaus van aanpassingen die je kan maken aan Copilot, afhankelijk van hoe ver je daarin wilt gaan. Het eerste niveau bestaat uit plug-ins voor de chatbot. Hiermee kan je Copilot ook toegang geven tot applicaties buiten het Office-ecosysteem om het bereik van de chatbot uitbreiden.

Microsoft laat in een demo zien hoe je Copilot budgetanalyses kan laten maken. Meer dan duizend connectoren worden aangeboden bij lancering, onder andere met SAP, Workday en ServiceNow. Met de toevoeging van OpenAI’s GPT’s, kan je aanpassingen maken aan de standaardversie van Copilot.

Wil je nog een stap verder gaan, dan kan je zelfs je eigen Copilot-chatbot bouwen voor specifieke taken in de Copilot Studio. Deze kunnen worden toegevoegd aan je website, mobiele apps of Microsoft Teams. Daar is beperkte technische kennis voor nodig: Copilot Studio biedt een low-code grafische interface en je kan ook vragen in natuurlijke taal stellen om het ontwerp te verfijnen.

Met ‘generatieve antwoorden’ kun je bijvoorbeeld meerdere keren chatten over verschillende datasets, van bestanden tot SharePoint-sites en websites tot gegevens in je eigen aangepaste backends. ‘Generatieve acties’ maakt ook dynamisch aaneengeschakelde plugins en oproepen naar belangrijke bedrijfssystemen mogelijk om gebruikersvragen te voltooien.

Via de Copilot Studio krijg je ook een overzicht op je aangepaste of zelfgemaakte Copilot-versies. Microsoft rolt het platform vanaf nu als testversie uit.

It’s all about AI

Microsoft heeft tijdens Ignite 2023 nog maar eens een versnelling hoger geschakeld in de uitrol van generatieve AI. Copilot is nu ook gepromoveerd tot de overkoepelende merknaam van alles wat met AI te maken heeft. Microsoft verwijst met trots naar een studie die de meerwaarde van AI op de werkvloer aangetoond, met enige nuance dat die claim gestaafd is op eigen onderzoek. Werkend België is de mogelijkheden van AI nog volop aan het ontdekken: slechts zeven procent maakt gebruik van AI op de werkvloer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home