Microsoft 365 Copilot algemeen beschikbaar, maar met een prijskaartje

copilot windows

De professionele AI-assistent 365 Copilot van Microsoft is nu algemeen beschikbaar voor (in het bijzonder) zakelijke klanten. Er hangen echter enkele voorwaarden en een prijs aan vast.

Na uitgebreide tests door verschillende bedrijven is 365 Copilot zoals verwacht nu algemeen beschikbaar. Microsoft stelt wel enkele voorwaarden voor het gebruik van zijn professionele AI-assistent. Bedrijven moeten minstens driehonderd geregistreerde gebruikers hebben en een premium van dertig US dollar betalen, per account.

Niet voor iedereen

Bedrijven die staan te trappelen om aan de slag te gaan met 365 Copilot kunnen echter niet meteen zomaar uit de startblokken schieten. Wie over genoeg personeel beschikt en de 9.000 US dollar per maand wil ophoesten moet zijn Microsoft-vertegenwoordiger contacteren.

Wie over versies E3 of E5 van 365 beschikt kan al wel meteen beginnen met Bing Chat Enterprise. Dat geldt ook voor de accounts van Business Standard en Premium. Enkel accounthouders van E3 of E5 kunnen 365 al aanschaffen, anderen gaan dus nog even moeten wachten.

Beperkingen

Voorlopig is Microsoft 365 Copilot beschikbaar in deze talen:

  • Engels (versies VK, Canada, VS, India en Australië)
  • Spaans (versies Spanje en Mexico)
  • Japans
  • Frans (versies Frankrijk en Canada)
  • Duits
  • Portugees (versie Brazilië)
  • Italiaans
  • Vereenvoudigd Chinees

Andere talen staan op de planning, zoals onder andere Nederlands, traditioneel Chinees, de Portugal-versie van Portugees of Oekraïens. De uitrol daarvan is voorzien voor de eerste helft van volgend jaar.

Gebruikers die de nieuwe AI-assistent nu aanschaffen kunnen nog wel niet beschikken over echt alle functies. Copilot voor Excel is nog in preview, Copilot voor OneNote is alleen beschikbaar in Windows, de preview van SharePoint Copilot begint pas deze maand en de preview van Copilot voor OneDrive staat pas gepland voor december. Er zijn natuurlijk ongetwijfeld heel wat functies waarmee gebruikers al wel kunnen gaan spelen.

lees ook

Microsoft CEO: ‘Windows Copilot AI wordt de nieuwe startknop’

Optimisme

Ondanks de voorlopige beperkingen, de prijs en de voorwaarde van een toch al stevig gevuld personeelsbestand zijn de vooruitzichten voor 365 Copilot positief. Verschillende bronnen voorspellen mooie cijfers voor Microsoft en zijn AI-assistent.

Amerikaans mediabedrijf CNBC verwacht dat 365 Copilot tegen 2026 al kan zorgen voor een jaarlijkse opbrengst van ruim tien miljard dollar. Volgens advies- en onderzoeksbureau Forrester gaan 6,9 miljoen kenniswerkers volgend jaar 365 Copilot gebruiken in de Verenigde Staten alleen al.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home