Mendix lanceert nieuwe initiatieven om low-code adoptie versnellen

lowcode
-

Low-code provider Mendix heeft een aantal nieuwe initiatieven aangekondigd tijdens zijn Mendix World-conferentie deze week. Deze nieuwe initiatieven zijn ontwikkeld om ‘de creatie en het delen van low-code functionaliteit te ondersteunen en versnellen. 

Met zijn nieuwe initiatieven richt Mendix zich op organisaties die tegen een gebrek aan capaciteit aanlopen. Vanwege de gevolgen van de pandemie is de vraag naar digitale oplossingen juist groter geworden. Mendix helpt organisatie om met minder capaciteit meer voor elkaar te krijgen.

De initiatieven van Mendix pakken drie focusgebieden aan: Industry Solutions, het Mendix Marketplace Vendor Program en het Startup Accelerator Project. Mendix legt uit dat elk van deze focusgebieden is ontwikkeld om de low-code community te ondersteunen en aan oplossingen te werken. 

Nieuwe initiatieven

Met Industry Solutions biedt Mendix template-applicaties voor specifieke branches. Ontwikkelteams kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke kennis in het ecosysteem van Mendix. Zo kunnen ze veelvoorkomende problemen in hun sector snel oplossen.

Mendix Marketplace voegt uitgebreide backend-functionaliteit toe voor developers die hun oplossingen willen uitlichten. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: in-platform prijsbeheer, betalingen, meetmethodes, analysetools en abonnementsdiensten. Het Marketplace Vendor Program wordt in 2021 uitgerold. 

Het Startup Accelerator Project is ontwikkeld om nieuwe software-gerichte start-ups te helpen. Het biedt gerichte ondersteuning voor start-ups in hun eerste jaar om hun product te bouwen op basis van Mendix. Ook biedt het project een betaalbare licentiestructuur die gunstig is voor start-ups. Verder biedt het project training en assistentie voor start-ups om ze een vliegende start te geven.

“De behoefte om nieuwe generatie mogelijkheden toe te passen in de markt is te groot voor organisaties om elke digitale oplossing vanaf de grond op te bouwen.” Zo vertelt Derek Roos, CEO van Mendix. “We verdubbelen onze investering in ondersteuning van makers, partners en softwareleveranciers om herbruikbare, out of the box functionaliteit te bieden en zo de tijdswaarde enorm op te schalen. Organisaties kunnen nieuwe niveau’s van behendigheid bereiken door de digitale componenten van binnen het Mendix ecosysteem samen te voegen in oplossingen.” Aldus Roos.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home