Garvis planningstool ‘AmPyfier’ helpt ondernemingen beter toekomst voorspellen

Garvis

Garvis, een spin-off bedrijf van UAntwerpen, helpt organisaties toekomstige voorraden beter te beheren dankzij de AmPyfier-planningstool gebaseerd op artificiële intelligentie.

Onverwachte gebeurtenissen kennen we allemaal, al is niet iedereen daar altijd even blij mee. Bedrijven die hun voorraadplanning opmaken, baseren zich daarvoor vaak op het verleden. Professor Serge Demeyer, verbonden aan het Departement Wiskunde en Informatica van UAntwerpen, stelt de recente blokkering van het Suezkanaal als voorbeeld dat het leven niet altijd loopt zoals verwacht.

Vandaag de dag is informatie over het weer, de verkoopcijfers of andere planningsindicatoren makkelijk online te vinden. Toch is het voor bedrijfsplanners niet altijd even makkelijk om die informatie te bundelen en correct in te zetten. Dankzij de intelligente softwaretool van Garvis zullen bedrijven beter kunnen inspelen op onverwachte omstandigheden en de toekomst beter kunnen voorspellen.

Bionische aanpak

Garvis CEO Piet Buyck wil de foutenmarge met 30 procent verkleinen door mens en software te combineren in deze bionische tool. Het systeem dat persoonlijke ervaring met realtime data-analyse combineert kan zelfs binnen 24 uur geïmplementeerd worden. De AmPyfier werd ontwikkeld door Demeyer en zijn collega’s van UAntwerpen en begeleidt studenten informatica in de wondere wereld van AI en machine learning. Het systeem blijft zichzelf ook verbeteren, aangezien het dagelijks reële data test.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home