AWS onthult tool voor chaos engineering

Op de digitale Re:Invent-conferentie stelt AWS de Fault Injection Simulator voor aan het grote publiek. Die dienst maakt chaos engineering in de cloud mogelijk, zodat ontwikkelaars de robuustheid van hun applicaties kunnen testen.

Tijdens de digitale editie van de jaarlijkse Re:Invent-conferentie van AWS onthult CTO Werner Vogels een nieuwe dienst: AWS Fault Injection Simulator. De dienst biedt chaos engineering aan as-a-Service op het AWS-cloudplatform. Hoewel Vogels het nieuwe aanbod vandaag al voorstelde, staat beschikbaarheid pas voor in de loop van volgend jaar gepland.

Chaos engineering is de praktijk waarbij ontwikkelaars opzettelijk fouten introduceren in de omgeving waarin een applicatie draait. Zo willen ze testen hoe robuust een toepassing is in het geval van onvoorziene omstandigheden. Denk bij fouten aan serverproblemen, API-throttling of databasefouten. Het gaat om problemen die zich kunnen voordoen in de productieomgeving waarop een toepassing draait.

Opvolgen

Met de Fault Injection Simulator kunnen DevOps-teams dergelijke problemen binnen de AWS-infrastructuur simuleren. Zo ontdekken ze hoe vlot een toepassing kan omgaan met bijvoorbeeld het wegvallen van een server. De dienst kan tal van problemen nabootsen over een heleboel AWS-diensten zoals EC2, RDS, EKS en ECS.

lees ook

AWS DevOps Guru spoort operationele problemen automatisch op

IT-experts kunnen tests eenvoudig opzetten via een console en prestaties van toepassingen worden nauwgezet gemonitord. AWS zal je toelaten om de dienst te integreren in een continuous delivery pipeline, zodat organisaties op herhaaldelijke manier de impact van fouten op hun software kunnen testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home