GitHub lanceert Copilot Workspace: AI-hulp van idee tot software

github copilot workspace
Bron: GitHub

Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor GitHub’s gloednieuwe Copilot Workspace. AI staat je bij in alle fasen van het ontwikkelingsproces, nog voor je de eerste lijn code geschreven hebt.

GitHub kondigde de Copilot Workspace in november aan tijdens zijn gebruikersconferentie in november en opent nu de preview. Geïnteresserde ontwikkelaars kunnen zich via GitHub op de wachtlijst laten zetten. GitHub omschrijft het nieuwe platform als ‘een AI-native ontwikkelaarsomgeving waar je vrij kan brainstormen, plannen, bouwen, testen en uitvoeren’.

Met Copilot Workspace bouwt GitHub verder op de generatieve AI-weg die het al in 2022 insloeg met de lancering van de Copilot-assistent, inmiddels in meerdere gedaanten beschikbaar. Copilot Workspace bakt AI nog dieper in het ontwikkelingsproces. Waar Copilot vooral nuttig is om projecten te versnellen die al zijn opgestart, kan Copilot Workspace je nog voor de eerste lijn code geschreven is al bijstaan, zegt GitHub zelf.

Van idee tot software

In een blog legt GitHub hoe je gebruik kan maken van Copilot Workspace. De AI-assistent kijkt vanaf het begin mee naar je project, op het moment dat je een GitHub repository opent. Copilot fungeert als een ‘tweede brein’ die met je meedenkt hoe en waar te beginnen.

lees ook

Nieuwe AI-tool GitHub herstelt automatisch codekwetsbaarheden 

Heb je een idee? Dan is het tijd voor de uitvoering. Copilot Workspace stelt een stappenplan om het probleem op te lossen voor, op basis van de codebase, de antwoorden en bijkomende informatie. Het geeft je alles wat je nodig hebt om het plan te valideren en de code te testen. Je kan zelf aanpassingen aanbrengen als je toch ergens twijfelt over de suggesties van Copilot.

Vervolgens kan je de code onmiddellijk testen, uitvoeren en finetunen tot je tevreden bent met het eindresultaat. Je kan zowel je code als je workspace delen met collega-ontwikkelaars via een pull request, zodat ze niet enkel je code kunnen reviewen, maar ook zien hoe je samen met Copilot tot het resultaat bent gekomen.

GitHub maakt nog niet bekend wanneer Copilot Workspace voor het grote publiek beschikbaar komt. Het wil naar eigen zeggen eerst feedback van ontwikkelaars verzamelen alvorens het AI-platform breder uit te rollen. Copilot Workspace zal zowel via pc als mobiel beschikbaar zijn.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home