Oracle Code Assist helpt ontwikkelaars applicaties sneller te bouwen met AI 

Oracle - Code Assist

Oracle heeft Oracle Code Assist aangekondigd, een AI-codepartner die ontwikkelaars helpt de snelheid te verhogen en de consistentie van hun code te verbeteren. Deze tool is geoptimaliseerd voor Java, SQL en Oracle Cloud Infrastructure (OCI)-applicaties. Oracle Code Assist wordt al intern gebruikt door Oracle-ontwikkelaars en zal in de toekomst beschikbaar zijn voor Oracle-klanten. 

Contextspecifieke suggesties

Oracle Code Assist wordt aangedreven door grote taalmodellen (LLM’s) die draaien op Oracle Cloud Infrastructure en zijn ontworpen om contextspecifieke suggesties te geven. De tool wordt als plug-in aangeboden voor ontwikkelomgevingen zoals JetBrains IntelliJ IDEA en Microsoft Visual Studio Code. Oracle Code Assist ondersteunt ontwikkelaars bij het bijwerken, upgraden en herstructureren van code, ongeacht de programmeertaal. 

lees ook

Oracle lanceert eigen generatieve AI-service in de cloud

De AI-tool zal volgens Oracle een breed scala aan functies omvatten, waaronder codesuggesties, annotatie en begrijpelijkheid, codeanalyse en het versnellen van codebeoordelingen. Daarnaast helpt het met testdekking en geautomatiseerde upgrades, terwijl het rekening houdt met interne bibliotheken en best practices van een organisatie. 

Oracle Cloud Infrastructure

Oracle Code Assist is specifiek geoptimaliseerd voor het Oracle-ecosysteem, waardoor ontwikkelaars OCI-specifieke optimalisaties kunnen toepassen en best practices kunnen implementeren voor hun applicaties. Arnal Dayaratna, vice president research bij IDC, stelt dat deze tool Java-upgrades kan versnellen en complexe PL/SQL-code kan refactoren en testen, wat essentieel is voor organisaties die Java en databases gebruiken. 

Aanand Krishnan, vice president productmanagement bij Oracle Cloud Infrastructure, benadrukt het belang van de tool voor applicatieontwikkeling: “Organisaties die gebruikmaken van Oracle Code Assist kunnen ontwikkelaars helpen de snelheid en codeconsistentie te verhogen om het langetermijnonderhoud van applicaties op een veilige, rigoureuze en conforme manier te verbeteren.” 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home