ChatGPT krijgt dosis codeerkennis dankzij deal met Stack Overflow

Stack Overflow sluit een licentieovereenkomst met OpenAI, waarbij de AI-chatbot toegang krijgt tot berichten uit het forum van Stack Overflow om zijn antwoorden te staven.

Het coderingsforum Stack Overflow kondigde vandaag een licentiesamenwerking aan met OpenAI. Hiermee zal het AI-bedrijf toegang krijgen tot berichten van Stack Overflow om zo codeervragen binnen ChatGPT nauwkeuriger te kunnen beantwoorden. Stack Overflow zal op zijn beurt de inzichten van OpenAI kunnen inzetten om de ontwikkeling van OverflowAI te stimuleren. De eerste reeks nieuwe integraties en mogelijkheden tussen Stack Overflow en OpenAI zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.

ChatGPT wordt slimmer

De samenwerking met Stack Overflow zal OpenAI in staat stellen om meer codeerkennis te vergaren waarmee het zijn chatbot ChatGPT kan voeden. Wanneer gebruikers codeervragen stellen die reeds beantwoord zijn op het forum van Stack Exchange, kan de AI-chatbot die informatie uit het forum ophalen via OverflowAPI-toegang. Het AI-bedrijf kan hiermee zijn grote taalmodellen trainen, maar benadrukt wel dat het attributie geeft aan de Stack Overflow-community binnen ChatGPT-reacties. 

lees ook

Stack Overflow ziet bereidwilligheid voor gebruik AI, nog geen vertrouwen

“Door deze toonaangevende samenwerking met OpenAI streven we ernaar om de ontwikkelaarservaring opnieuw te definiëren en efficiëntie en samenwerking te bevorderen door de kracht van de community, best-in-class data en AI-ervaringen”, aldus Prashanth Chandrasekar, CEO van Stack Overflow.  

Stack Overflow en AI

Langs de andere kant zal Stack Overflow OpenAI–modellen gebruiken in de ontwikkeling van OverflowAI. Bovendien zullen ze ook samenwerken om inzichten uit interne tests te benutten om de prestaties van OpenAI-modellen te maximaliseren. Het partnerschap helpt Stack Overflow bij het verder stimuleren van zijn missie om technologie te ontwikkelen op basis van collectieve kennis.  

“Leren van zoveel mogelijk talen, culturen, onderwerpen en industrieën zorgt ervoor dat onze modellen iedereen van dienst kunnen zijn. De ontwikkelaarsgemeenschap is bijzonder belangrijk voor ons allebei. Onze diepgaande samenwerking met Stack Overflow zal ons helpen de gebruikers- en ontwikkelaarservaring op onze beide platforms te verbeteren”, aldus Brad Lightcap, COO bij OpenAI. Dit is niet de eerste licentiesamenwerking die OpenAI aangaat, recent sloot het AI-bedrijf nog een overeenkomst met Financial Times voor het gebruik van artikels. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home