Microsoft wil Power-platform met AI even alomtegenwoordig maken als Excel of Outlook

Microsoft hoopt meer mensen zonder codeer-ervaring naar zijn Power-platform te lokken door ook daar een AI-gebaseerde Copiloot te integreren.

Wil je iets automatiseren? Dan hoef je dat maar te vragen. En liefst niet aan de overwerkte ontwikkelaars in de kelder, maar wel aan Microsoft Copilot. Onder die noemer integreert Microsoft het GPT-4-large language model (LLM) binnen zijn Power Platform. De aankondiging is deel van het Future of Work-evenement van het bedrijf, dat tijdens dat digitale event ook Copilot voor Microsoft 365 aankondigde, samen met een zakelijke versie van ChatGPT onder de noemer Business Chat.

ChatGPT in Power

Copilot brengt LLM-AI naar Power Apps, Power Virtual Agents en Power Automate. Het is de bedoeling dat de copiloot werkemers helpt om automatiseringen te bouwen, door eigenlijk het gros van het technische werk over te nemen. In theorie kan Copilot aan de hand van een beschrijving in je eigen woorden in enkele seconden een automatisering bouwen.

Door automatiseren eenvoudig te maken, komt een essentieel deel van modern werk volgens Microsoft bij een veel grote publiek terecht. Redmond hoopt dat de injectie van GPT-4-intelligentie het Power Platform even toegankelijk zal maken als klassieke Microsoft 365-apps zoals Excel, PowerPoint en Outlook.

Microsoft wijst er verder op dat het al AI integreert in zijn Low Code-platform sinds 2019. Copilot moet de mogelijkheden echter een flinke boost geven.

Chatbots in apps

De technologie zal mensen niet alleen helpen om automatiseringen en applicaties te bouwen binnen het Power Platform, maar wordt ook een component voor Power-toepassingen zelf. Je zal immers een GPT-gebaseerde chatbot in Power-applicaties kunnen integreren met Copilot in Power Virtual Agents.

Hoe dat concreet in z’n werk gaat, en wanneer dit toekomstbeeld werkelijkheid zal worden, is nog onduidelijk. Microsoft deelt net als Google geen details over prijs of beschikbaarheid van zijn toekomstige AI-integraties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home