Windows 11 ondersteunt nu iMessage en bellen via iPhone

windows 11

De Telefoonkoppeling-app in Windows 11 ondersteunt voortaan het versturen van berichten via iMessage op iPhone.

Eind april kondigde Microsoft al aan dat de Telefoonkoppeling-app compatibel is met iPhone. Vanaf nu kan iedereen met de nieuwe functie aan de slag. Apple beperkt wel heel wat functies binnen Windows 11. Vandaag kan je enkel berichten sturen en ontvangen, telefoontjes aannemen en meldingen zien. Wie meer functionaliteit wil, wordt vanzelfsprekend naar macOS verwezen voor een naadloze integratie.

Opvallend is dat Microsoft wel compatibiliteit met iMessage garandeert, iets wat eigenlijk een unieke functie voor macOS is. Het gebruikt daar wel een bijzondere truc voor. Berichten via iMessage die binnenkomen, worden onderschept via bluetooth. Daarop kan je rechtstreeks antwoorden, waarna het bericht als ‘iMessage’ vertrekt. Enig nadeel daar is dat je geen toegang hebt tot je chathistoriek. Ook deelnemen in groepsconversaties binnen iMessage werkt niet deze truc.

Telefoonkoppeling Windows 11

Apps vanaf je iPhone op Windows 11 openen werkt niet, in tegenstelling tot bij sommige Android-telefoons. Er is eveneens geen foto-integratie om al je media rechtstreeks binnen Windows 11 te raadplegen vanaf je telefoon. Dat laatste is al sinds het begin beschikbaar via Android.

Om je iPhone te kunnen koppelen met Windows 11, heeft de Telefoonkoppeling-app eerst een update nodig. Normaal gebeurt dat automatisch en moet de functie nu al werken. Is dat niet het geval? Ga naar de Microsoft Store-app, zoek naar Telefoonkoppeling en klik op updaten om de nieuwste versie binnen te halen. De app vereist iOS 14 of hoger en een bluetoothverbinding.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home