Videocalls wordt de volgende stap voor X

Linda Yaccarino, CEO van sociale media-platform X, bevestigde in een interview dat gebruikers van X binnenkort videocalls kunnen doen.

Binnenkort is het mogelijk om videocalls te doen via X. De CEO van het vernieuwde sociale media-platform deed die uitspraak in een interview voor de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Living on video

Zowel CEO Yaccarino als eigenaar Elon Musk maakten de afgelopen weken wel vaker de analogie met een globaal marktplein als het over X gaat. Ze willen van het platform een app maken die alles behelst wat een mens digitaal nodig heeft, een everything app in hun woorden. Videocalls zijn daar gewoon een onderdeel van. Betaalmogelijkheden zijn bijvoorbeeld ook een deel van dat idee.

Hoever het platform staat met die plannen is nog niet duidelijk, maar een recente post van X-designer Andrea Conway laat op zich niet veel aan de verbeelding over. Zij beweert dat ze iemand heeft gebeld op het platform. Je zou in elk geval geen telefoonnummers moeten uitwisselen om gebruik te maken van de functie, volgens Yaccarino.

Bedenkingen

De vraag is misschien niet of videocalls naar X komen, maar eerder of dat nodig is. De grote namen domineren de professionele markt, kleinere platformen worden intussen opgedoekt en voor mensen onderling is WhatsApp geen onbelangrijke speler.

Het zal ook interessant zijn om te zien welke voorwaarden aan deze functie worden gekoppeld: gaan mensen elkaar moeten volgen, bijvoorbeeld of kan je lukraak accounts proberen bellen? Betalende gebruikers staan bovendien een aantal treden hoger op de sociale X-ladder, het valt dus ook nog te bezien of videocalls wel voor iedereen beschikbaar gaan zijn.

Het is de zoveelste, aangekondigde vernieuwing voor X. Een trend die begon met de overname van toen nog Twitter, door tech-allrounder Musk. Sommige aankondigingen gingen niet door, bepaalde beslissingen werden snel teruggedraaid, het is lang nog niet zeker of dit plan ook werkelijkheid wordt. Qua video geeft het platform zijn betalende gebruikers al even de mogelijkheid om video’s tot twee uur lang te uploaden, dat is een functie die in elk geval is behouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home