Twitter wordt X

x api's gratis

Na een aantal tweets van Elon Musk zelve ziet het er naar uit dat Twitter op het punt staat om verder te gaan als kortweg X.

Het ziet er naar uit dat Twitter bezig is aan zijn laatste dagen of zelfs uren, onder de huidige naam. Na een aantal tweets van eigenaar Elon Musk lijkt de kans groot dat het Blauwe Vogeltje uit het nest wordt geduwd door niet meer dan een X.

Dolle uren

Elon Musk, eigenaar van Twitter, sloeg de afgelopen 24u stevig aan het tweeten en de reden daarvoor lijkt de grootste verandering tot nu toe, sinds zijn overname van het platform. Het begon nog redelijk raadselachtig. Musk tweette dat we snel afscheid zouden nemen van het Twitter-merk en van alle vogels.

Die tweet bleek de voorbode voor wat wel een gefragmenteerde campagne voor het impromptu bedenken en aankondigen van een rebranding leek. Het terugkerende element in al die boodschappen, was de letter X, niet meer dan dat. Een Musk-tweet met wat wel eens permanent het nieuwe logo zou kunnen zijn, door middel van een korte video van ondernemer Sawyer Merritt, leek het officieel te maken.

CEO Linda Yaccarino doet intussen ook dapper mee, dus de kans dat dit alleen hersenspinsels van Musk zijn, lijkt al iets kleiner. Zij vermeldde in een draadje bovendien dat X qua functies stevig zou kunnen uitbreiden, tot zelfs betalingen behandelen. De vraag is alleen welke gebruikers zich daaraan zouden wagen.

Inmiddels ging het snel: Musk, Yaccarino en verschillende medewerkers en gerelateerde accounts gebruiken het X-logo nu in hun Twitterprofielen, de website x.com leidt naar de Twitter-site, er verscheen ook al een X-logo op de gevel van een Twitter-kantoor en het account van Twitter veranderde intussen van naam (nog niet van handle) naar X.

lees ook

Twitter vervangt kapotte Tweetdeck met nieuwe (betaalde) versie

X marks the spot

De keuze voor X is op zichzelf eigenlijk niet opvallend: Musk heeft iets met de letter. Zijn ruimtebedrijf heet SpaceX, Tesla’s SUV heet Model X en x.com was de oorspronkelijke website voor PayPal. Bovendien richtte hij onlangs met X.AI een nieuw bedrijf op voor kunstmatige intelligentie.

We berichtten al vaker over aanpassingen en veranderingen bij Twitter, recent nog over de functie om heel erg lange teksten te publiceren of hernieuwde regelingen voor zijn API’s. Maar dit lijkt toch de grootste verandering in het Musk-tijdperk te zijn. Intussen is die wel gewoon weer over zijn ruimtebedrijf beginnen posten, dus het is even afwachten hoe serieus deze rebranding eigenlijk is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home