Microsoft werkt aan ARM-versie van Teams

Microsoft sleutelt aan een versie van Teams die native op ARM kan draaien. Dat moet de prestaties op met name de Surface Pro X fel verbeteren.

Windows 10 op ARM breekt vandaag nog geen potten. Het bekendste toestel dat vandaag een ARM-chip combineert met het populaire besturingssysteem, is de Surface Pro X. Dat toestel levert een wisselende gebruikservaring, niet in het minst omdat Microsoft zelf nog niet de moeite heeft gedaan om al zijn populairste toepassingen compatibel te maken met de ARM-architectuur.

Teams op ARM

Zo draait Microsoft Teams vandaag nog geëmuleerd, met de matige prestatie die daarbij hoort. Microsoft wil dat probleem nu verhelpen. Het bedrijf werkt aan een native ARM64-versie van de toepassing. Een tijdslijn voor de lancering van Teams op ARM ontbreekt helaas. Door de software te vertalen naar de ARM-architectuur, zal de gebruikservaring er in theorie flink op vooruitgaan. Het is de bedoeling dat de toepassing functioneel identiek wordt aan de gewone Windows 10-app.

De plannen van Microsoft tonen aan dat het bedrijf verder wil gaan met ARM, al blijft het hardware-aanbod momenteel beperkt. Een ARM-versie van Teams kan Microsoft wel helpen om sneller een macOS-compatibele ARM-versie uit de grond te stampen wanneer Apple binnenkort zijn ARM-MacBooks lanceert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home