Microsoft vertraagt Teams-opnames naar OneDrive en Sharepoint

Microsoft Teams

Microsoft Teams zit volop in een transitie waarbij opnames van videovergaderingen van Stream naar OneDrive en Sharepoint verhuizen. Oorspronkelijk zou je vanaf 7 juli niet langer opnames in Stream kunnen bewaren, maar die deadline wordt nu met zes weken verlaat.

In het verleden werden alle opnames binnen Microsoft Teams bewaard in Stream. Die dienst levert prima werk, maar beperkt zich tot opnames binnen de organisatie en deelnemers van de vergadering. Sinds 19 oktober 2020 kunnen IT-admins kiezen om opnames te bewaren in OneDrive en SharePoint. De belangrijkste voordelen hier zijn extern en intern delen, retentiebeleid, GoLocal-ondersteuning en BYOK-ondersteuning voor klanten.

Vanaf 7 januari worden alle opgenomen video-meetings al standaard opgenomen in OneDrive en SharePoint, tenzij de IT-admin expliciet Stream kiest als platform. Microsoft gaf organisaties toen de tijd tot 7 juli om definitief naar OneDrive en SharePoint om te schakelen. Vandaag maakt het bekend dat die deadline opschuift naar 16 augustus. Vanaf dan worden alle opnames altijd bewaard in OneDrive en SharePoint.

Microsoft raadt IT-admins aan om de functie via hun Teams-policy in Powershell uit te rollen voor deze deadline om de timing van de release te controleren. Bedrijven die ondertiteling wensen bij deze opnames, moeten dat manueel inschakelen bij de Live Transcription policy.

lees ook

Microsoft Teams blijft groeien en heeft 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers

Eerder deze week op Microsoft Build 2021 kondigde de softwaregigant aan dat het ontwikkelaars wil motiveren om voor Teams apps te bouwen. Er komen nieuwe functies voor Microsoft Teams Toolkit voor Visual Studio en Visual Studio Code. De nieuwigheden moeten app-ontwikkeling versnellen. Ze zorgen ervoor dat er minder code nodig is om een toepassing te bouwen, onder andere dankzij automatische integratie met Microsoft Azure en Microsoft Graph.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home