Microsoft Teams krijgt Walkie Talkie-functie

Microsoft Teams Walkie Talkie

Microsoft breidt zijn zakelijke communicatie-app Teams uit met een Walkie Talkie-functie op smartphones en tablets. Dat zou volgens het bedrijf een veiligere oplossing zijn dan klassieke walkie-talkies.

“In tegenstelling tot analoge apparaten met onbeveiligde netwerken hoeven klanten zich geen zorgen meer te maken over crosstalk of afluisteren door buitenstaanders”, argumenteert Emma Williams, Corporate VP voor Modern Workplace Verticals bij Microsoft.

Bovendien hoeven werknemer zo weer een apparaat minder mee te zeulen en kan de functionaliteit over geografische locaties heen worden gebruikt, aangezien de communicatie over wifi of mobiele data verloopt.

De Walkie Talkie-functie wordt in de loop van de eerste helft van dit jaar geïntroduceerd als private preview. Afgaande op de eerste screenshots krijgt de functie een prominente plaats in de navigatiebalk van de app, wat doet vermoeden dat het om een veelgevraagde functie gaat.

De nieuwe functionaliteit mikt in de eerste plaats op zogenaamde ‘eerstelijnswerknemers’, die het eerste contact met de klant vormen en dagelijkse operationele activiteiten binnen een bedrijf uitvoeren. Microsoft besteedt al langer speciale aandacht aan deze groep werknemers om zich te onderscheiden van concurrenten zoals Slack.

Samen met de Walkie Talkie-functie werden nog een handvol andere features aangekondigd, waaronder inloggen via sms en de mogelijkheid om met één knop alle applicaties en browsersessies af te melden op een gedeeld apparaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home