Inloggen in Microsoft Teams is momenteel onmogelijk (update)

Teams, de Slack-concurrent van Microsoft, is momenteel ontoegankelijk. Wie al ingelogd is, kan blijven chatten, maar nieuwe sessies starten is momenteel onmogelijk.

Inloggen in Microsoft Teams is momenteel onmogelijk. De panne treft het oosten van de VS, maar ook West- en Oost-Europa. Ook in België is het onmogelijk om in te loggen, al is het niet duidelijk of alle gebruikers problemen ondervinden. De problemen doen zich voor via de webclient en de desktopclient. De mobiele applicatie lijkt nog wel te functioneren.

 

Microsoft Office 365 en meer specifiek chatclient Teams ondervindt problemen in grote delen van Europa (Beeld: downdetector)

Microsoft is momenteel erg karig met informatie, maar bevestigt wel dat er een probleem is. Redmond hanteert daarbij zijn intussen erg summiere manier van communiceren, waarbij extra info alleen via het Office 365 admin center wordt gedeeld. Administrators vinden die info onder ‘TM173756′.

https://twitter.com/MSFT365Status/status/1097504294570463232

Met Teams wil Microsoft een alternatief bieden voor de populaire zakelijke chat-applicatie Slack. De app moet collega’s in organisaties toelaten met elkaar te chatten maar ook om in verschillende teams (je begrijpt waar de naam vandaan komt) op projectbasis gesprekken te voeren en bestanden uit te wisselen. Teams moet zo een essentieel onderdeel binnen de werking en communicatie van bedrijven worden, waardoor pannes altijd nefast zijn.

Microsoft heeft de laatste tijd wel erg veel moeite met het online houden van zijn Office 365-suite. Nog geen maand geleden kregen gebruikers te maken met een grootschalige panne waarbij sommige organisaties meer dan een dag geen toegang hadden tot hun mails.

Update 18/02/2019, 20u04: Microsoft laat via Twitter weten dat het de inlogproblemen met Teams heeft opgelost: “We hebben een configuratiewijziging geïmplementeerd in de authenticatie-infrastructuur van Teams, waardoor verbindingsproblemen met Teams zijn opgelost.”

Een eigen test op onze redactie leert dat de problemen inderdaad van de baan lijken te zijn.

https://twitter.com/MSFT365Status/status/1097571476436246528

Gerelateerd: Office 365-problemen na meer dan vier dagen opgelost

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home