Google Meet maakt het eenvoudiger om ongewenste deelnemers te verwijderen

google meet

Je kan voortaan in Google Meet iemand blokkeren die de videocall stoort om te voorkomen dat hij of zij kan terugkeren.

Publieke Google Meet-vergaderingen lopen het risico dat ongewenste deelnemers ineens present tekenen wanneer dat niet moet. Deze zogenaamde ‘call crashers’ vormen al sinds de start van de pandemie af en toe voor problemen. Het heeft de zoekgigant meer dan twee jaar tijd gekost om hierrond een oplossing aan te bieden.

Je kon eerder al personen melden aan Google dat ze misbruik maken van de situatie, maar nu kan je als extra optie iemand permanent blokkeren. De persoon in kwestie kan daarna niet langer die specifieke videocall bijwonen. Het gaat echter niet om een permanente ban op het platform. De volgende keer dat een organisatie een publieke videocall opzet, kunnen deelnemers met slechte bedoelingen zich opnieuw aanmelden.

Google Meet blokkeren

De nieuwste update om deelnemers te blokkeren wordt de komende 15 dagen uitgerold naar alle Google Meet-gebruikers. De desktopversie krijgt automatisch de nieuwste functionaliteit van zodra die beschikbaar is. App-gebruikers op Android of iOS moeten eerst hun app updaten.

lees ook

Verlies minder tijd: plan efficiënter online meetings met Calendly

Google heeft al sinds de zomer van 2020 een functie toegevoegd waar je gebruikers kan blokkeren wanneer ze zich meer dan een keer aanmelden om toegelaten te worden voor het gesprek. Daarvoor kon iemand blijven proberen om toegang te krijgen en de videocall daarmee te verstoren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home