Google Meet rolt 360 graden achtergronden en emoji-reacties uit

Google Meet emoji reacties

Bijna een jaar na de originele aankondiging kunnen gebruikers nu eindelijk emoji-reacties posten tijdens een videovergadering.

Wie Google Meet als videoplatform gebruikt om te vergaderen, kan voortaan tijdens een videogesprek emoji-reacties sturen. In tegenstelling tot de statische variant die je bij Zoom terugvindt, integreert de zoekgigant ze dynamisch. Wanneer er meerdere dezelfde emoji-reacties worden gegeven, wordt die groter en volgt een kleine animatie.

De functie rolt op dit ogenblik naar alle gebruikers uit, maar bij ons op de redactie moet die nog worden geactiveerd. We kunnen het dus nog niet zelf testen. Voor wie graag een vergadering wilt opleuken, kan dit een toffe toevoeging zijn.

Wie denkt het hele gamma aan emoji’s te gebruiken, moeten we teleurstellen. Initieel kan je enkel een hart, duim omhoog, feesthoed, handen klappen, lachen, verbaasd, denken, wenen en de duim naar beneden kiezen.

De update wordt nu uitgerold naar de online client van Google Meet, de iOS-app en Meet hardwaretoestellen. Androidgebruikers moeten nog even wachten. Hun update komt er pas in de komende weken.

Ronddraaiende virtuele achtergronden

Bovenop de emoji-reacties krijgt Google Meet ondersteuning voor 360 graden virtuele achtergronden. Wie rondwandelt met zijn of haar toestel, toont voortaan een meedraaiende omgeving zodat alles natuurlijker oogt.

Bron: Google

De dynamische achtergronden zijn vanaf nu beschikbaar op iOS en Android. De beschikbare achtergronden zijn strand, oasis en luchtstad. Later zou ook een tempel in de bergen beschikbaar zijn.

Google Meet is de finale videooplossing van de zoekgigant na eerst Hangouts te testen en daarna Duo. Het verwarrende huwelijk van Meet en Duo is vandaag (hopelijk) finaal Google Meet. Het Duo-logo van de app is ondertussen al Google Meet geworden en alle gebruikers worden subtiel richting die laatste geduwd. Vanaf 17 januari krijgen Duo-gebruikers proactief meldingen te zien dat ze naar Google Meet moeten wisselen. Google Meet wordt de komende maanden geüpdatet met alle missende Duo-functies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home