Volgende stap in samensmelting van Google Meet en Duo

Google Meet

Google kondigde in juni aan dat de videochat Duo en Meet zullen samensmelten. Met de update voor de Duo-app is nu een nieuwe fase begonnen in dat soms wel verwarrende proces.

Met de samensmelting brengt Google in feite alle functies van Meet in de Duo-app om zo de nieuwe Google Meet app te vormen. Verwarrend? Dat vonden wij ook bij de aankondiging begin juni (zie ‘lees ook’). De samensmelting begon vrijwel meteen met een update van het Meet logo. De app heet voortaan trouwens ‘Google Meet (original)’. Daarnaast voegde Google verschillende mogelijkheden van Meet toe aan Duo.

Nu is er een nieuwe stap in het lang aangekondigde proces met de release van een update voor Duo in Android en iOS. Die update zal het nieuwe Meet logo inhouden, net als een notificatie om gebruikers uit te leggen wat er allemaal aan de hand is. Geen grote veranderingen dus al zal het wel enkel mogelijk zijn om de nieuwe app te gebruiken met Google account. Bij Duo volstond tot nu een telefoonnummer.

lees ook

Google combineert Meet en Duo in verwarrend huwelijk

Nieuwe ontwikkelingen vanaf september

Alle gebruikers zullen vanaf september het nieuwe pictogram en de naam zien. Wie dan Meet wil installeren zal de vernieuwde Google Meet app (wat voordien Duo was) krijgen met de videochatfuncties van beide apps. Personen die de huidige Meet (original) app gebruiken kunnen dat blijven doen maar zonder de nieuwste meeting-functies. Op een bepaald moment zal dat niet meer mogelijk zijn en moet de gebruiker de overstap maken naar de nieuwe app.

Gebruikers van Duo via het internet zien het nieuwe logo ook al maar verder veranderingen staan daar nog niet voor de deur. Het zal wellicht nog een paar maanden duren voor de Duo website doorlinkt naar die van Meet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home