Google Meet laat je nu letterlijk je hand opsteken

Google Meet hand opsteken
Bron: Google

Wil je iets zeggen tijdens een Google Meet-vergadering, steek dan je hand op. Niet door op de knop te klikken, maar door letterlijk je hand in de lucht te steken.

Om te vermijden dat er tijdens groepsgesprekken door elkaar wordt gesproken, beschikken de meeste videoconferencingplatformen over een knop om je hand op te steken. Zo signaleer je aan iedereen in de vergadering dat je het woord wil overnemen. Google Meet neemt de term ‘hand opsteken’ wel heel letterlijk en introduceert een nieuwe functie waarbij je effectief je hand moet opsteken om aan het woord te komen.

Hand opsteken

Aan de hand van bewegingssensoren in de webcam zal Google Meet je handbeweging registreren en je laten oplichten voor de andere deelnemers. Om de functie te laten werken, is het wel nodig dat je hand zichtbaar genoeg is voor de camera en ver genoeg verwijderd van je hoofd en lichaam, schrijft Google in een blog.

Zo kan je dus het woord vragen zonder de knop te moeten aanklikken. Er zal niets gebeuren als je je hand in de lucht houdt terwijl je al aan het spreken bent. Let er wel op dat je niet per ongeluk het woord vraagt omdat je jezelf even wilde stretchen.

Google rolt de feature vanaf vandaag uit voor zakelijke en schoolaccounts en tegen 28 november zou iedere betalende gebruiker erover moeten beschikken. Of het ook later naar persoonlijke accounts komt, is minder duidelijk.

Google toont zich de laatste tijd creatief in het bedenken van features voor Google Meet. Enkele weken rolde het ook een ‘on-the-go’-modus uit voor videovergaderingen onderweg. Google Meet staat in de competitieve videoconferencingsoftwaremarkt in de schaduw van Microsoft Teams en Zoom en probeert daar met originele features verandering in te brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home