Google Meet introduceert ‘on-the-go’-modus voor vergaderingen onderweg

Google Meet

Onderweg even snel een vergadering meepikken? Dat kan vanaf nu met de nieuwe on-the-go-modus van Google Meet, een vereenvoudigde interface van de videovergaderapp.

Google is op woensdag gestart met het uitrollen van On-the-Go, een nieuwe modus die inmiddels ook al beschikbaar zou moeten zijn in de mobiele applicatie van Meet. Zoals de naam doet vermoeden, is die ontwikkeld voor vergaderingen onderweg, bijvoorbeeld wanneer je aan het wandelen bent of af en toe eens belt vanuit de auto. Krijg je een (video)oproep via de mobiele applicatie, dan verschijnt er een pop-up of je on-the-go wilt gebruiken.

De modus is een vereenvoudige versie van de Google Meet-interface. Video is automatisch uitgeschakeld, zowel langs jouw kant als die van je gesprekspartners. Deelt iemand slides van een presentatie, dan krijg je die wel te zien. Verder toont Google Meet je enkel knoppen om je te muten, je hand op te steken, het gespreksvolume te regelen en de call af te sluiten. Meer hoeft het niet te zijn.

Google Meet on-the-go is zowel beschikbaar voor betalende Workspace-gebruikers als gebruikers met een gratis persoonlijk account. De modus kan een handige toevoeging zijn voor wie veel onderweg is. Bel je voornamelijk vanuit thuis of op kantoor, dan zal je meer hebben aan de hogere 1080p-beeldkwaliteit die sinds enkele maanden beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home